VAZDUŠASTI DOMAĆI HLEB KOJI SE NE MESI: Ne postoji JEDNOSTAVNIJI RECEPT, ukusniji niste PROBALI
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/Igy the cook

NAPRAVITE VEĆ SUTRA

VAZDUŠASTI DOMAĆI HLEB KOJI SE NE MESI: Ne postoji JEDNOSTAVNIJI RECEPT, ukusniji niste PROBALI

Nećete se oznojiti dok pripremate testo, a finalni proizvod će oduševiti vaše ukućane

Objavljeno:

Vazdušast domaći hleb sa hrskavom koricom je savršen za doručak uz različite namaze, a daleko je ukusniji od onog iz pekare.

Ukoliko niste vični mešenju testa, ovaj recept će vam se posebno dopasti. Nećete se oznojiti dok pripremate testo, a finalni proizvod će oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:

500 g brašna

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

500 ml vode

kafena kašičica soli

kafena kašičica šećera

kesica suvog kvasca

Beli hleb, Hleb
foto: Printscreen/youtube/Bebinakuhinja

Priprema:

U posudu sa mlakom vodom sipajte kvasac, dodajte malo brašna i kašičicu šećera, pa razmutite i ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.

Potom u veću posudu sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac i kafenu kašičicu soli, pa sve dobro izmešajte varjačom. Testo će biti veoma retko, ali neka vas to ne brine - tako i treba da izgleda u ovoj fazi. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da nadođe sat i po vremena.

hleb
foto: Profimedia

Kad vidite da se testo udvostručilo, još jednom ga promešajte varjačom i ostavite da odstoji još sat vremena. Toliko je, naime, potrebno da se u testu stvore rupice.

Šerpu ili vatrostalnu posudu stavite u rernu da se dobro zagreje, pa je pažljivo izvadite, iznutra obložite papirom za pečenje i sipajte testo, pa ga zasecite. Poklopite posudu, stavite je u rernu i pecite hleb tako poklopljen pola sata na 220 stepeni. Potom skinite poklopac i smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni, pa pecite dok se na hlebu ne uhvati korica.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.