STAVITE OVA 2 SASTOJKA U VEŠ MAŠINU UMESTO OMEKŠIVAČA: Odeća će biti MEKANA, a nema NIKAKVE HEMIJE
Veš mašina, Foto: Profimedia

poslušajte

STAVITE OVA 2 SASTOJKA U VEŠ MAŠINU UMESTO OMEKŠIVAČA: Odeća će biti MEKANA, a nema NIKAKVE HEMIJE

Ukoliko želite da u kućnoj higijeni izbegnete hemikalije i na eko način operete veš, Najžena vam otkriva savršenu zamenu za omekšivač

Objavljeno: 22:19h

Prirodna zamena za omekšivač postoji, evo kako da na eko način vaš veš bude baršunast i mirišljav.

Ukoliko želite da u kućnoj higijeni izbegnete hemikalije i na eko način operete veš, Najžena vam otkriva savršenu zamenu za omekšivač. Evo koja 2 sastojka predstavljaju odličnu alternativu:

1 / 4 Foto: Profimedia

Sirće

Osim što ga koristimo u pripremi jela, sirće je jedna od vodećih namirnica za čišćenje kuće. Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano belo sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Ukoliko koristite omekšivač iksljučivo zbog mirisa, i ovde postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš. Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta.

Dobro izmešajte mešavinu, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu. Za miris svežine, preporučujemo eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema ili eterično ulje bergamota, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.