STARINSKA PITA SA TIKVICAMA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Dodajte 1 VRSTU SIRA i stalno ćete je JESTI (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

PREUKUSNO!

STARINSKA PITA SA TIKVICAMA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Dodajte 1 VRSTU SIRA i stalno ćete je JESTI (RECEPT)

Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali ne i toliko popularna

Objavljeno: 21:14h

Za to ne postoji objektivan razlog i zato obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za pitu

1/2 praziluka

1/2 tikvice

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Za fil:

3 jajeta

1 kesica praška za pecivo

Izlivena pita sa tikvicama i sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

250 ml jogurta

150 ml ulja

200 g sjeničkog sira

Priprema

Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade.

Izlivena pita sa tikvicama i sirom
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje.

Odvojite po dve kore za jednu.

Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media