OVO JE SPAS ZA POLUMRTVE BILJKE: 4 moćna trika će POMOĆI da CVEĆE raste KAO LUDI
Cveće, Foto: Profimedia

vodite računa

OVO JE SPAS ZA POLUMRTVE BILJKE: 4 moćna trika će POMOĆI da CVEĆE raste KAO LUDI

Cvetne biljke mogu živeti samo nekoliko nedelja ili nekoliko godina kako bi ulepšale vaš dom ili sto

Objavljeno:

Obratite pažnju na ove 4 stvari.

Cveće zahteva sunčevu svetlost, vodu i hranljive materije iz zemlje da bi raslo; međutim, koje će cveće najbolje rasti zavisi od vašeg okruženja, kao i od vaše baštenske veštine. Cvetne biljke mogu živeti samo nekoliko nedelja ili nekoliko godina kako bi ulepšale vaš dom ili sto. Potrebna je odgovarajuća nega da bi što duže raskošno cvetale, prenosi Proflowers.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ Mira Djordjevic

Sunčeva svetlost Dok je sunčeva svetlost neophodna za cvetne biljke, neke će se dobro snaći u uslovima slabog osvetljenja, uključujući dom ili kancelariju.

Voda Svim biljkama je potrebna voda. Izaberite izdržljive sorte biljaka za neiskusne vlasnike biljaka, jer će izdržati i poplave i suše.

Amarilis, Cveće, Crveno cveće
foto: Profimedia

Zemljište Kada kupite cvetnu biljku u saksiji, saksija će sadržati odgovarajuću mešavinu zemljišta za biljku, bilo da se odlučite za ruže u saksiji ili orhideje. Neke cvetne biljke, poput orhideja, su relativno kratkog veka i nikada neće zahtevati ponovno sađenje. Vremenom će druge biljke rasti i trebaće im veći lonac. Većinu cvetnih biljaka možete ponovo saditi u generičku mešavinu zemljišta za saksije ili se odlučiti za mešavinu zemljišta dizajniranu za cveće za bolje rezultate.

Petunije, Petunija, Cveće, Proleće
foto: Printscreen/Youtube/ Urban Gardening

Održavanje cveća Cvetne biljke će trajati duže ako ih držite u hladnijem okruženju, posebno noću. Uklonite mrtve i umiruće cvetove dok blede kako biste omogućili biljci da se fokusira na novi rast.

(Espreso / Krstatica / Proflowers)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.