OVA HRANA NE MOŽE DA SE POKVARI JER NEMA ROK TRAJANJA! Slobodno je ČUVAJTE, ništa ne može da joj bude (FOTO)
Rok trajanja, Foto: Printscreen

retko ko zna

OVA HRANA NE MOŽE DA SE POKVARI JER NEMA ROK TRAJANJA! Slobodno je ČUVAJTE, ništa ne može da joj bude (FOTO)

Što se tiče ove hrane, možete da budete mirni!

Objavljeno:

Začini koje gotovo svakodnevno koristite - so, šećer i sirće ne mogu se pokvariti i uvek su spremni za upotrebu

Med

Bez obzira na to kad ste kupili med, on ne gubi kvalitet. Moguće je da promeni boju, da se kristališe, ali će uvek ostati bezbedan za jelo i ukusan. To je zbog toga što mikroorganizmi ne mogu da prežive u niskom sadržaju vode u medu. Potrebno je samo da med čuvate na hladnom i tamnom mestu, u dobro zatvorenoj posudi.

1 / 12 Foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Šećer

Nije važno da li je beli, smeđi, u prahu - uvek se može jesti. Šećer jednostavno ne može da se pokvari jer bakterije ne mogu da žive u takvoj sredini. Čuvajte ga na hladnom i suvom mestu i ne brinite kad vam dođu gosti.

Pirinač

Osim smeđeg pirinča, sve ostale vrste mogu trajati zauvek. Razlog što smeđi pirinač ima rok trajanja od nekoliko meseci jeste što sadrži više ulja od bilo koje druge vrste. Da bi pirinač imao neograničen rok trajanja, trebalo bi da ga držite na hladnom i suvom mestu, a može i u frižideru.

1 / 14 Foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

So

Morska ili bilo koja druga so ne može da se pokvari ako je čuvate na hladnom i suvom mestu. Čuvajte je od vlage, ali i kad upije vlagu, može da se jede, s tim što će ukus biti malo drugačiji.

So
foto: Profimedia

Alkohol

Votka, rum, viski i slična pića ne mogu se pokvariti čak ni kad su u načetoj flaši. Moguće je da se ukus i miris malo promene i oslabe, ali to je sve. Flaše držite na hladnom i tamnom mestu, čvrsto zatvorene.

Alkohol
foto: Profimedia

Ekstrakt vanile

Nikad ne treba bacati čist ekstrakt vanile iz straha da mu je prošao rok trajanja. Zapravo, on sa vremenom postaje sve bolji, ali samo ako ga čuvate na hladnom i suvom mestu u dobro zatvorenom pakovanju.

Sirće

U dobro zatvorenoj flaši sirće ne može da se pokvari ni da izvetri. Ako se baš bojite i ne želite da jedete salatu sa sirćetom starim nekoliko godina, koristite ga za skidanje kamenca s posuđa, pločica u kuhinji i kupatilu.

Sirće
foto: Profimedia

Bonus video:

00:15

Ovde je pronađeno telo sina Sandre Rašković Ivić, jeziv prizor na pločniku ispred zgrade

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.