OVE VRSTE GLAVOBLJE SU ZNAK STRAŠNE BOLESTI: Odmah se zapitajte
Glavobolja, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

OVE VRSTE GLAVOBLJE SU ZNAK STRAŠNE BOLESTI: Odmah se zapitajte

Nije svaka glavobolja znak za uzbunu

Objavljeno: 16:28h

Koliko su glavobolje česte govori činjenica da se javljaju gotovo podjednako kao i psihijatrijski poremećaji, dok se u nekim slučajevima javljaju istovremeno.

Menstrualne glavobolje, glavobolje povezane sa upalom sinusa, tenzione glavobolje nisu razlog za paniku. Čak i ako niste skloni ovoj vrsti bola, nije isključeno da ćete je doživeti, bar jednom u životu. Prolaznog su karaktera i vrlo brzo ćete ih zaboraviti, a često se javljaju i uveče, nakon napornog dana i u stresnim periodima.

Jutarnje glavobolje

Kod osoba obolelih od tumora na mozgu, može u toku noći doći do nakupljanja cerebrospinalne tečnosti. Ovo može pojačati bol nakon buđenja.

Bol može da se smanji ako pacijent ustane ili nađe odgovarajući položaj. Međutim, ako se glavobolja ne smanjuje usled upotrebe anelgetika, to je znak da hitno morate da se obratite lekaru.

Glavobolje koje vremenom postaju intenzivnije

1 / 12 Foto: Profimedia

Glavobolje izazvane tumorima često se tretiraju kao migrena i podsećaju na migrenu. Međutim, ako ranije niste patili od ovog oblika glavobolje, a bol postaje intenzivniji u kraćem vremenskom periodu, definitivno vam je neophodan pregled.

Glavobolja praćena vrtoglavicom i zamućenim vidom

Kako osoba stari, može doživeti vertigo ili vrtoglavicu u nekom delu svog života. Ta verovatnoća je povećana nakon što osoba napuni 60 godina. Međutim, ako vertigo prati intezivna glavobolja i to traje nekoliko dana, ovo je signal za uzbunu.

Glavobolja koju prati povraćanje i slabost mišića

Ovo može biti znak virusne infekcije. Mnogi pacijenti koji su bili zaraženi koronom navodili su kao simptome mučninu i slabost mišića. Naravno, sve ovo zahteva procenu lekara. Ako ovo stanje traje danima i nedeljama, a posebno ako se jalj i oduzetost nekih delova tela, jasno vam je da satnje može biti kritično. Posetu lekaru nikako ne treba da odlažete.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.