OVA HRANA JE POGUBNA ZA PRAZAN STOMAK: Užasnućete se kada čujete!
Stomak, Foto: Profimedia

paŽnja

OVA HRANA JE POGUBNA ZA PRAZAN STOMAK: Užasnućete se kada čujete!

Oni su ukusni i zdravi, ali mogu izazvati mnogo problema sa varenjem. Dobro je znati koje proizvode ne treba jesti na prazan stomak. Zahvaljujući tome, poštedećemo se neprijatnosti i problema

Objavljeno: 16:26h

Šta ne piti na prazan stomak - kafu

1 / 5 Foto: Profimedia

Za mnoge ljude to je prvi obrok. Ovo je greška. Jako iritira stomak, što može dovesti do bolova u stomaku , pa čak i čireva u budućnosti. Kafu treba piti samo posle jela. Ne pre ili umesto.

Šta ne treba jesti na prazan stomak - citrusi

Ukusni su i zdravi, ali ako se jedu na prazan stomak mogu da ga iritiraju. Ovo na kraju dovodi do bolova u stomaku, žgaravice, a ponekad čak i čira na želucu.

Šta ne jesti na prazan stomak - sirovo povrće

Povrće
foto: Printscreen/Youtube/Online Culinary School

Potrebno je malo truda da ih svarite, a malo je verovatno da ćete dan započeti sirovim povrćem. Naravno, ako pojedete sendvič od paradajza , ništa ne bi trebalo da se desi. Na prazan stomak, s druge strane, može izazvati jak bol u stomaku.

Šta ne treba piti na prazan stomak - gazirana pića

Gazirani pića nisu zdravi i najbolje da ih izbegavati. Međutim, kada je u pitanju gazirana voda, i nju izbegavajte. Može iritirati stomak i izazvati gasove. Pored toga, hladna voda negativno utiče na proces varenja.

Šta ne jesti na prazan stomak - kiselu hranu

Kiseli krastavac
foto: Profimedia

Kiseli krastavci ili kupus su veoma zdravi i savršeni su za večeru. Ipak, savetujemo da ih ne jedete na prazan stomak. Ovo će se verovatno završiti jakim bolom i nadimanjem.

Šta ne treba jesti na prazan stomak - začinjenu hranu

Oni iritiraju stomak i povećavaju proizvodnju želudačne kiseline. Definitivno se ne preporučuje da ih jedete na prazan stomak.

Šta ne jesti na prazan stomak - jogurt

JOgurt
foto: Printcsreen

Iznenađujuće, jogurt uopšte nije savršen prvi obrok. Istina je da se jedenjem na prazan stomak ne izlažemo neprijatnim tegobama, ali značajno umanjujemo njegova zdravstvena svojstva. Veruje se da hlorovodonična kiselina iz želuca ubija kulture bakterija jogurta koje su veoma korisne.

Šta ne jesti na prazan stomak - slatkiše

Oni brzo podižu nivo šećera u krvi, koji brzo opada za kratko vreme. Ovo opterećuje pankreas i dovodi do napada gladi. Osim toga, kada se napunite slatkišima, verovatno više nećete želeti hranljiv obrok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.