NE STAVLJALJTE TOALET PAPIR NA DASKU OD WC ŠOLJE: Verujete da ste BEZBEDNI, a sve vreme pravite VELIKU GREŠKU
WC šolja, Foto: Profimedia

SAVET

NE STAVLJALJTE TOALET PAPIR NA DASKU OD WC ŠOLJE: Verujete da ste BEZBEDNI, a sve vreme pravite VELIKU GREŠKU

Ako ste osoba koja se plaše bakterija i smatrate da je jedini način da se zaštitite u javnom toaletu, da obložite toaletnu dasku papirom pre sedanja - izgleda da se grdno varate

Objavljeno: 15:29h

Često pokrivamo toaletnu šolju toalet papirom kako bismo sprečili da nam klice raznih bakterija dospeju na kožu. Međutim, neka istraživanja sugerišu da ovo možda nije najbolje rešenje!

Ako ste osoba koja se plaše bakterija i smatrate da je jedini način da se zaštitite u javnom toaletu, da obložite toaletnu dasku papirom pre sedanja - izgleda da se grdno varate!

Ako to učinite, verovatno ćete biti izloženi većem broju bakterija nego kada biste klot seli na toalet. Naravno, preduslov je da na toaletu nema vidljivih mrlja.

Wc šolja
foto: Profimedia

Razlog je što je prostor za sedenje na wc šolji dizajniran tako da bakterije veoma teško dođu do vas, ali su rolne papira savršena zona za nakupljanje mikroba.

Uzgred, nije higijenski imati meke materijale u blizini šolje, jer se na takvim materijalima samo skupljaju bakterije i njihova upotreba lako dospeva u vazduh.

Dakle, pokušajte da se oslobodite loših navika i pokušajte da pronađete alternativu.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.