NA DONJEM VEŠU VAM SE POJAVILA BELA LINIJA? Dobro obratite pažnju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

doktori sve pojasnili

NA DONJEM VEŠU VAM SE POJAVILA BELA LINIJA? Dobro obratite pažnju!

Ako ste se pitali zašto ponekad vidite blede linije na donjem vešu, niste jedine, a iznenadiće vas i činjenica da mnoge devojke i žene ne znaju uzrok

Objavljeno:

S obzirom na popularnost ove teme, čini se da je to mana u obrazovanju koju treba ispraviti.

Mnoge žene na Internetu pisale su kako osećaju neprijatnost i brigu zbog ove pojave, a kustosi iz Muzeja o vaginama u Londonu ističu da to je sasvim normalno.

- Dobijamo mnogo povratnih informacija od žena koje nisu znale da se to dešava ili ih je zanimalo zašto se to dešava. Blede mrlje na donjem vešu nisu znak prljavštine ili loše higijene, to je nešto što se dešava kada potpuno zdrave genitalije provodu vreme u kontaktu sa tkaninom, a to je posebno primetno na tamnijim tkaninama - objašnjavaju iz muzeja.

donji veš
foto: Profimedia

Nivoi sekreta variraju tokom života, obično oko 3,8 - 4,5 pH u godinama kada imate menstruaciju, i nešto iznad pre puberteta i posle menopauze.

- Ovaj sekret se povećava tokom ovulacije i trudnoće zbog povećanja cervikalne sluzi - dodao je ginekolog dr. Alek Eskander, a doktorka Zoi Vilijams ističe da i mnogi zdravstveni radnici nisu upućeni kada je reč o ovoj pojavi, piše "IFLScience".

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.