RUSKI PROFESOR OTKRIO KAKO JESENJI NAPITAK POMAŽE KOD PRITISKA I DIJAREJE: Kune se u ovu voćku (RECEPT)
Čaj, Foto: Profimedia

SAVET

RUSKI PROFESOR OTKRIO KAKO JESENJI NAPITAK POMAŽE KOD PRITISKA I DIJAREJE: Kune se u ovu voćku (RECEPT)

Ruski profesor na Državnoj farmaceutskoj akademiji u Pjatigorsku, profesor Valerij Melik-Guseinov otkrio je kako treba da se pripremi ovaj plod jeseni da bi pomogao kod problema sa visokim pritiskom

Objavljeno:

Iskoristite najpopularnije jesenje voće! Probajte ruski recept za čaj protiv visokog pritiska i dijareje. Pomaže i kod jednog problema koji je tipičan za grejnu sezonu.

Dunja, voće opevano u pesmama osim što je ukusno i koristi se za pripremu popularnih poslastica i zimnice, takođe je veoma lekovito. Možda najpoznatije njeno dejstvo na zdravlje jeste kod problema sa dijarejom, a otkriveno je i da pomaže kod problema od kojeg pati naveći deo svetske populacije, a to je hipertenzija.

Ruski profesor na Državnoj farmaceutskoj akademiji u Pjatigorsku, profesor Valerij Melik-Guseinov otkrio je kako treba da se pripremi ovaj plod jeseni da bi pomogao kod problema sa visokim pritiskom.

Čaj protiv hipertenzije

Sastojci:

1-2 kašike iseckanog lišća dunje

1 čaša vode

Priprema:

Iseckano lišće se prelije sa čašom vode i stavi da se kuva 15 minuta. Ostavi se da odstoji 45 minuta, pa se tri puta dnevno uzima po jedna kašika ovog čaja.

Čaj protiv dijareje

Sastojci:

1 kašika suve i izmrvljene kore grane dunje

1 čaša vode

Priprema:

Kašika izmrvljene kore grana biljke prelije se čašom vode. Stavi se da se kuva 15 minuta, pa se isključi. Ostavi se da odstoji 45 minuta, pa se uzima jedna do dve kašike čaja, tri puta dnevno posle jela.

Pomaže i kod suvih usta

Ako su usta suva, 2-3 semena dunje stavljaju pod jezik i drže tako sat, dva. Ovaj "trik" pomoći će i ako treba da nastupite javno i dugo govorite. U tom slučaju semenke stavite pod jezik 20-30 minuta pre početka nastupa.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.