UZMETE LI VOĆE ZA VEČERU, ZAŽALIĆETE: Doktor otkriva nešto što NIKAKO ne želite ČUTI (VIDEO)
Isečak iz snimka, Foto: Prinstcreen/Tiktok

PAžNJA

UZMETE LI VOĆE ZA VEČERU, ZAŽALIĆETE: Doktor otkriva nešto što NIKAKO ne želite ČUTI (VIDEO)

Iako je voće zdravo, ono nije najbolji izbor za poslednji obrok u danu

Objavljeno: 19:42h
  • 1

Slatko i sočno grožđe koje pucketa pod zubima, nežne kruške koje su blagodat za jetru ili smokve koje su, čini se, ove jeseni slađe neko ikad, mnoge mame da ih jedu umesto večere ili posle poslednjeg obroka u danu.

Ali, da li je zdravo konzumirati voće uveče?

Oni koji se pridržavaju principa vegetarijanske ili veganske ishrane, a posebno frutarijanci čija je ishrana bazirana na voću, uvek će dati potvrdan odgovor. Ujedno, oni će navesti "milion razloga" zbog kojih vole da započnu i završe dan voćem.

Ako se, međutim, hranite drugačije, onako kako preporučuju nutricionisti - raznovrsno, bez isključivanja ijedne grupe nutrijenata, a posebno ako imate višak kilograma, genetsku predispoziciju za “salčiće oko struka” ili želite da smršate, voće nije dobro rešenje za večeru.

Dr Saša Plećević, poznat kao Dr Feelgood, objasnio je na svom TikTok profilu zbog čega je kombinacija salate i nekog proteina poput jaja, nemasnog mesa ili sira daleko bolji izbor za večeru nego voće.

Njegovo objašnjenje posebno će biti korisno onima koji su poslednjih meseci odlučili da se hrane zdravije i uveli voće za večeru, a nikako da primete efekte promena u ishrani.

@zona_zdravlja

Voće za večeru? 🍐🍏🍇

♬ original sound - zona_zdravlja

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Espreso/ Telegrafž)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media