EVO ZAŠTO TREBA SADA DA NAVALITE NA MANDARINE: Pojedite barem 1 voćku DNEVNO!
Mandarine, Foto: Profimedia

jako su zdrave

EVO ZAŠTO TREBA SADA DA NAVALITE NA MANDARINE: Pojedite barem 1 voćku DNEVNO!

Najbolje su sada da ih jedete

Objavljeno: 13:06h

S prvim jesenjim danima stižu nam s juga i prve mandarine. Malo ko ih ne voli, ali malo ko zna koliko su one zapravo zdrave.

Mandarine bi uvek trebalo da imaju mesto na vašoj listi za kupovinu. Zašto su mandarine tako sjajne?

Mandarine
foto: Profimedia

Lek za jetru

Takođe je otkriveno da vas mandarine mogu osloboditi toksina u telu. Kada konzumirate mandarine, one će delovati kao depurativ koji će vam pomoći da očistite svoju krv. Ovo voće će takođe podstaći izlučivanje toksičnih ili drugih neželjenih supstanci, poput mokraćne kiseline ili zagađivača, preko znoja ili urina. Zahvaljujući tome što čiste i detoksikuju organizam, mandarine za jetru takođe predstavljaju sredstvo za prirodno čišćenje i detoksikaciju.

Pospešuje rast kose

Mandarine takođe sadrže vitamin E i B12 kako bi vaša kosa bila puna i jaka. Dodajte malo u ulje za kosu za prirodan sjaj.

Pomaže u regulisanju težine

Plodovi mandarine puni su vlakana. Vlakna vam omogućavaju da se duže osećate sito i održava vaš sistem za varenje u pokretu. Ovo će vam pomoći u održavanju zdrave telesne težine.

Mandarine
foto: Profimedia
Mandarine
foto: Profimedia

Lek za probavu

Mandarine su odličan izvor vlakana. Preporučen dnevni unos dijetetskih vlakana za muškarce i žene je 38 grama i 25 grama, respektivno. Vlakna mogu pomoći u sprečavanju zatvora, poboljšavajući tako probavu i olakšavajući kontrolu crevnih pokreta.

Mandarine
foto: Profimedia

Reguliše krvni pritisak

Redovno konzumiranje mandarina može vam pomoći u kontroli krvnog pritiska. Vlakna, kalijum i antioksidanti u plodovima održavaju nesmetan protok krvi i održavaju nizak krvni pritisak.

Promoviše dobar holesterol

Vrsta vlakana u mandarinama i pektin sprečava apsorpciju lošeg holesterola u crevima. Na taj način dobar holesterol koji jedete ima više šanse da zasija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.