POBEDITE ZUBOBOLJU BEZ ODLASKA STOMATOLOGU: Ova 4 saveta ćete SADA dobiti i ko zna kad, obratite PAŽNJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

PREPORUKA

POBEDITE ZUBOBOLJU BEZ ODLASKA STOMATOLOGU: Ova 4 saveta ćete SADA dobiti i ko zna kad, obratite PAŽNJU

Zubobolju mogu sprečiti ili barem ublažiti prirodni 'lekovi' iz prošlih vremena kao što je ispiranje usta slanom vodom, hladna obloga, beli luk ili ulje karanfila

Objavljeno:

Zubobolja je jako neprijatna bol. Iako neka zubobolja može biti manje bolna i može proći nakon određenog leka ili sama od sebe nakon nekog vremena, druge mogu jako i uporno boleti.

Iako je uvek najbolje konsultovati se sa svojim stomatologom u slučaju nepodnošljive boli zuba ili ako sumnjate na infekciju, evo nekoliko načina koji vam mogu pomoći u ublažavanju boli ako ne možete odmah otići stomatologu.

1. Ispiranje usta slanom vodom

Ovo je jedan od najboljih starih 'lekova' kod grlobolje, kašlja ili čak zubobolje. Sve što trebate učiniti je uzeti šolju mlake vode, dodati u nju malo soli i isprati usta. Pomaže u ublažavanju boli suzbijanjem bakterija koje izazivaju infekciju. Međutim, ako bol prati oticanje, preporučljivo je ne ispirati usta slanom vodom, bez savetovanja sa stomatologom.

2. Nanesite beli luk

Naše bake već godinama koriste beli luk kao kućni lek. U slučaju zubobolje, beli luk može učiniti čuda. Zgnječite beli luk ili dva i nanesite ga na zahvaćeno područje. Neka ostane dok bol ne nestane. Ako sumnjate da imate neku vrstu infekcije, preporučljivo je prvo se posavetovati sa stomatologom.

3. Koristite hladnu oblogu

Uzmite peškir, umotajte malo leda u njega i pritisnite ga uz vilicu. To će pomoći u ublažavanju boli ili barem smanjiti njen intenzitet.

4. Koristite ulje karanfila

Ulje karaknfila odlično je za ublažavanje zubobolje. Karanfili imaju antibakterijska i protuupalna svojstva i stoga mogu pomoći u ublažavanju zubobolje. Umočite vatu u malo ulja i stavite je na zahvaćeno područje. Ostavite da odstoji neko vreme, dok bol ne krene popuštati.

Uvek se preporučuje poseta stomatologu dva puta godišnje. Time se smanjuje rizik od bilo kakve infekcije, a pomaže vam i u održavanju dobrog oralnog zdravlja, piše Pink Villa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.