JOGURT U SEBI IMA OVE 4 OPASNE STVARI: Na deklaraciji se ne pominju, a mogu da vam UGROZE ZDRAVLJE
Ilustracija, Foto: Printcsreen

budite oprezni

JOGURT U SEBI IMA OVE 4 OPASNE STVARI: Na deklaraciji se ne pominju, a mogu da vam UGROZE ZDRAVLJE

Jogurt je omiljena užina za milione ljudi

Objavljeno: 12:13h

Jogurt je osvežavajući, ispunjen korisnim bakterijama i vitaminima, ali da li znamo pravi sadržaj jogurta? Novi izveštaji moderne prehrambene industrije tvrde da je prilično lako kupiti jogurt koji sadrži velike količine nepoznatih aditiva. Šokantno otkrivenje Instituta skreću pažnju na opasne sastojke koji nisu napisani u sadržaju proizvoda. Istraživanje instituta u kojem su obuhvaćeni vodeći brendovi jogurta, za 2 godine su imali šokantne rezultate.

Njihova istraživanja pokazuju da jogurt sadrži neke opasne sastojke koji se ne pominju na deklaraciji proizvoda.

Ovo su 4 opasna sastojka koje možete naći u jogurtu:

1. Carrageenan

Ovo je polisaharid koji dolazi iz crvenih morskih algi. Naučnici stalno upozoravaju na opasnost ove komponente. Istraživanja su pokazala da postoji tesna veza između ovog polisaharida i gastrointestinalnog zapaljenja, čireva, pa čak i malignih tumora. Nažalost, preduzeća ignorišu ove činjenice i dalje koriste ovu komponentu u proizvodnji jogurta.

2. Polidimetilsiloksan

Ovo jedinjenje se koristi kao proizvod za čišćenje, ali i u proizvodnji jogurta. Svetska zdravstvena organizacija kaže da je ovo jedinjenje sigurno kada da se čuva zajedno sa formaldehidom. Formaldehid je jedinjenje koje uzrokuje oksidativni stres i povećava rizik od dobijanja raka.

3. HFCS-90

Ovo je zaista otrovan aditiv. Jedna studija učinjena od strane Univerziteta Princeton pokazuje da je HFCS opasniji od bilo kog drugog šećera. Studija pokazuje da HFCS-90 ne izaziva samo gojaznosti, već povećava krvni pritisak i izaziva dijabetes i rak. Proizvođači jogurta HFC-90 pišu kao "fruktoza" ili "fruktozni sirup", ali to je daleko od istine.

4. Modifikovan šećer

Ova obrađena forma šećera ne može biti apsorbovana u ljudskom telu. Ova vrsta šećera je genetski modifikovana. Šećerna trska ili šećerna repa obrađuje se i tretira hlorovodoničnom kiselinom, natrijum hidroksidom i aktiviranim ugljenikom.

(Espreso/Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.