ŽENE SU "SJAJNE GLUMICE": Pretvaranje da uživate u odnosu ukazuje na nešto ZABRINJAVAJUĆE!
iItimni odnos bi trebalo da se oseća zaista, zaista dobro, Foto: Profimedia

IGNORISANJE NELAGODNOSTI

ŽENE SU "SJAJNE GLUMICE": Pretvaranje da uživate u odnosu ukazuje na nešto ZABRINJAVAJUĆE!

Menstruacije, push-up grudnjaci i visoke potpetice deo su našeg načina na koji učimo devojke da povezuju bol sa ženstvenošću

Objavljeno: 21.01.2021. 23:51h

Nađa Bokodi iz Sidneja rekla je za žene da su "sjajne glumce". I ona to zna jer muškarci uvek insistiraju na tome da niko nikada nije glumio orgazam sa njima, uprkos činjenici da 80 odsto žena priznaje da to čini.

Pretvaranje da uživate u odnosu može izgledati bezazleno, ali Nađa kaže da to ukazuje na nešto zabrinjavajuće.

- Razlog zašto smo toliko ubedljivi kada glumimo uživanje jeste taj što smo celog života vežbali ignorišući nelagodnost - tvrdi ona.

Seks
foto: Profimedia

Menstruacije, push-up grudnjaci i visoke potpetice deo su našeg načina na koji učimo devojke da povezuju bol sa ženstvenošću, kao i gubitak nevinosti i, naravno, porođaja.

- Nisam shvatila koliko sam internalizovala ovu poruku do pre otprilike šest meseci, kada sam operisana kako bih otkrila izvor peckanja u abdomenu koji me muči skoro dve decenije. Izvor bola bila je opsežna endometrioza - ispričala je seksolog.

Hirurg joj je rekao da ne razume kako je tako dugo mogla da živi sa tim bolom.

- Kao i mnoge žene koje poznajem, bol nije bio iznenađujuć, već deo pozadine mog postojanja. Ne može se poreći da je žene promenila kultura koja nas nije samo naučila da svoju udobnost stavimo na poslednje mesto, već je to ugradila u kodeks ženstvenosti. Međutim, u nekom trenutku moramo sami da shvatimo, ovo jednostavno ne ide.

Seks
foto: Profimedia

Dakle, evo "bombe" koja dolazi sa istinom, a koja bi mogla da počne sa primenom: intimni odnos bi trebalo da se oseća zaista, zaista dobro... Vrhunac ne bi trebalo da se povezuje sa glumom već sa potpunim užitkom.

Nađa kaže da je prvi korak davanje prioriteta vašem zadovoljstvu - a to znači iskren razgovor sa partnerom o stvarima koje rade pogrešno. Da, njihov ego će biti u modricama, ali, tvrdi Nađa, to će biti mnogo kratkotrajnije nego loš intimni odnos.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media