KADA KAŽE DA MORA DA NAPRAVI PAUZU, LAŽE VAS? Stručnjak otkriva da li je mušracima potreban predah između 2 se*sa
Potrebno vreme da se skupi snaga, Foto: Profimedia

DRUGA RUNDA

KADA KAŽE DA MORA DA NAPRAVI PAUZU, LAŽE VAS? Stručnjak otkriva da li je mušracima potreban predah između 2 se*sa

Doktorica Susana zaključila je da je minimalna verovatnoća da ovaj hormon utiče na sposobnost muškarca da ponovo doživi orgazam

Objavljeno: 12.01.2021. 23:11h
  • 2

Čak i oni najvatreniji muškarci sa najjačim libidom će vam priznati da im je potrebna pauza između dva odnosa. Tako je bar za većinu.

Za razliku od žena koje mogu da imaju odnose i nekoliko puta zaredom, jačem polu je potrebno vreme da prikupi snagu. Dužina pauze kod muškaraca zavisi od godina. Kod mladića od 18 godina je otprilike 15-ak minuta, dok kod starijih osoba u 70-im je potrebno u proseku 20 sati da se "oporave".

Godinama se vrovalo da je uzrok hormon zvan prolaktin, ali naučnici su upravo razbili ovu dugotrajnu teoriju nakon nedavnog eksperimenta na životinjama. Novo istraživanje je loša vest za muškarce koji su smatrali da bez pauze ne mogu da pređu na 'drugu rundu'.

Seks
foto: Profimedia

Međutim, naučnici iz Portugala nedavno su otkrili da ni povišenje ni smanjenje nivoa prolaktina kod miševa nije promjenilo njihovu sposobnost da ponovi upuste u seksualni odnos.

"Direktna veza između prolaktina i muškog post-ejakulacijskog razdoblja nikada nije precizno dokazana. Ipak, ova je teorija postala toliko raširena da se sada pojavljuje u udžbenicima", rekla je autorka nove portugalske studije, dr. Susana Lima.

Doktorica Susana zaključila je da je minimalna verovatnoća da ovaj hormon utiče na sposobnost muškarca da ponovo doživi orgazam. Pa tako, muška potreba za pauzom ostaje nerazjašnjena.

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media