ŽENE KONAČNO PRIZNALE ZAŠTO GLUME OR*AZAM: Muškarci, ovo je stvarno PRETUŽNO!
Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju negativna uverenja o svom polu i one koje muškarci ne poštuju češće glume orgazam., Foto: Printscreen YouTube / Yura Dashevsky

STRAŠNO

ŽENE KONAČNO PRIZNALE ZAŠTO GLUME OR*AZAM: Muškarci, ovo je stvarno PRETUŽNO!

Evolucijska psihologija fenomen glumljenja orgazma objašnjava kao strategiju za zadržavanje muškarca.

Objavljeno:
  • 5

JEDNA se studija, objavljena u publikaciji Archives of Sexual Behavior, pozabavila pitanjem zašto žene glume orgazam. Istraživači su razgovarali s 462 heteroseksualne žene pa su izdvojili tri najčešća razloga zbog kog se pretvaraju da su na vrhuncu.

1. Da bi zadržale partnera

Evolucijska psihologija fenomen glumljenja orgazma objašnjava kao strategiju za zadržavanje muškarca. Muškarci žele da njihova partnerka uživa i doživljava orgazam, a žene glume da je tako kako bi njihov partner bio zadovoljan.

Istraživanje je takođe pokazalo da žene koje se boje da će ih partner prevariti češće glume orgazam.

foto: Profimedia

2. Da bi zadovoljile partnera

Mnoge se žene slažu da bi muškarci trebali znati šta njihova partnerka želi i kako je zadovoljiti, ali ako neka žena smatra da zadovoljstvo njenog partnera nije potpuno ako ona ne doživi orgazam, odglumiće ga.

Međutim, tu se krije još jedan problem. Često razlika između toga želi li žena doživeti orgazam zbog sebe i svog zadovoljstva ili misli da "mora" kako bi usrećila partnera utiče na to hoće li ga zaista doživeti.

3. Jer nema razloga da ga ne odglume

Postoje brojne predrasude vezane za pol, a među njima je i ona da su žene previše osetljive ili da bi se muškarci trebali brinuti za njih.

foto: Profimedia

Ako žene prihvate predrasude vezane za svoj pol, takva uverenja mogu uticati na njihove odluke hoće li ili neće odglumiti orgazam.

Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju negativna uverenja o svom polu i one koje muškarci ne poštuju češće glume orgazam.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media