OTKRIVENO ŠTA ZAISTA POVEĆAVA VAŠ LIBIDO: Muškarci će ovome posebno biti ZAHVALNI
Foto: Profimedia

paŽnja

OTKRIVENO ŠTA ZAISTA POVEĆAVA VAŠ LIBIDO: Muškarci će ovome posebno biti ZAHVALNI

Upoznajte svaku izbočinu na telu, teksturu kože. Kada se tuširate ili utrljavate kremu, radite to onako kako biste želeli da vaš partner to čini

Objavljeno: 10:35h

Seksualna energija je zapravo pokretačka energija i kada je jaka, motivisani smo da idemo napred, da stvaramo, družimo se sa ljudima, pokreće nas i dosada je nešto što nam nikako ne može pasti na pamet. Međutim, uticaj svakodnevnih situaicja, stres, briga i problemi dovode do slabljenja seksualne energije, koja ne predstavlja samo želju za intimnim činom.

Ukoliko ste primetili da je kod vas ona tokom vremena smanjena, evo kako ćete ponovo probuditi libido.

Budite goli

Za neke ljude ovo je čak i neprijatno iskustvo i odmah nakon kupanja žure da se obuku. Budite goli, potpuno, posmatrajte svoje telo ili jednostavno obavljajte poslove kod kuće nagi, a možete i da spavate bez obuće. Dobrobiti su višestruke – počećete drugačije da doživljavate svoje telo, dobro je za cirkulaciju, a i ginekolozi to preporučuju za zdraviju vaginalnu floru.

Masaža grudi

U taoističkoj tradiciji, masaža grudi i „yoni“ masaža smatraju se esencijalnim za dobro zdravlje celog tela. Za većinu žena ove masaže su neverovatno prijatne. Osim što će poboljšati cirkulaciju i pokrenuti energiju, to je prilika da otkrijete kakav vam dodir odgovara.

Dnevnik užitaka

Seks
foto: Profimedia

„Vežbanje užitaka“ treba da bude deo ženske duhovne prakse. Vodite dnevnik stvari koje vam pružaju užitak – to može biti ples, šoljica kafe, nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja, dodir svilene tkanine na koži… Vremenom će se vaš kapacitet za užitak povećati i osvestiti vas kakvo dejstvo ima na vaše celokupno stanje.

Dodir

Probajte dotaknuti svaki deo svog tela – od temena do tabana. Pokušajte da saznate kakvu vrstu dodira svaki deo želi – nežan, snažan, škakljiv, dug, kratak, kruženje, štipkanje, grebanje… Upoznajte svaku izbočinu na telu, teksturu kože. Kada se tuširate ili utrljavate kremu, radite to onako kako biste želeli da vaš partner to čini.

Ogledalo

Svaki put kada vidite svoj odraz u ogledalu, nasmešite se i sebi recite: „Hej, lepotice“. Probajte prethodnu vežbu da izvedete ispred ogledala. Možda ćete sebi izgledati čudno ili smešno, ali ponavljajte dok ne uspete.

Anatomija tela

Seks
foto: Profimedia

Proučite anatomiju vagine. Naučite nazive pojedinih delova i odaberite onaj koji vam se najviše sviđa. I obratite pažnju na veličinu klitorisa – deo koji je vidljiv zapravo je samo trećina tog organa, no i deo koji nije vidljiv reaguje na stimulaciju. Samo žene imaju organ čija je jedina svrha užitak – upotrebite ga.

Steknite kontrolu nad svojim telom

Odvojte vreme za fizičku aktivnost kojom možete upoznati svoje telo, ispraviti pogrešno držanje i steći određenu dozu kontrole nad pokretima. Preporučuju su aktivnosti koje imaju elemente rada na sebi i mogućnost rada s emocijama, poput plesa (pogotovo trbušnog), joge ili S faktora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.