OVIH 6 GREŠAKA PRAVE MNOGE ŽENE: A mogu biti VEOMA NEUGODNE!
Dejt, Foto: Profimedia

saveti za dobru vezu

OVIH 6 GREŠAKA PRAVE MNOGE ŽENE: A mogu biti VEOMA NEUGODNE!

Premda to ima smisla i zvuči logično, nažalost, donošenje odluka koje većina nas preduzima, ne daje nam ljubav kakvu želimo.

Objavljeno:

Neke odluke mogu nas približiti ljubavi, ali mogu nas i udaljiti.

Premda to ima smisla i zvuči logično, nažalost, donošenje odluka koje većina nas preduzima, ne daje nam ljubav kakvu želimo.

Budući da je raspon pažnje kraći, a nestrpljenje je uobičajeno, prebrzo donosimo zaključke i ishitrene odluke kada muškarac ne reaguje odmah onako kako bismo želele…

Ne dajemo sebi vremena i prostora da donosimo dobre i promišljene odluke. Umesto toga donosimo kratkoročne odluke koje nas udaljavaju od ljubavi. Kada nam stvari ne idu kako treba, postajemo frustrirani, razočarani i obeshrabreni.

Naše užurbano društvo uzrokuje da želimo stvari sada pa tražimo brzo rešenje. Želimo da se stvari događaju na naš način i želimo ljubav kada je želimo. Ali, ljubav se događa kada smo spremni za nju, ne nužno kada to želimo. Teraju li tvoje odluke ljubav od tebe?

Bez obzira jesi li u toku s najnovijim savetima o ljubavi i dejtovima ili ne, pročitaj ovih šest uobičajenih pristupa donošenju odluka kako bi mogla prepoznati koliko si ti sklona donositi odluke o ljubavi.

Takođe ćeš naučiti kako možda još više teraš ljubav od sebe te što možeš napraviti da preokreneš neželjeni učinak.

1. Donosiš ishitrene odluke jer jednostavno reaguješ

Kada neko kaže ili napravi nešto što te uzrujava, rastužuje ili se moraš braniti, pretpostavljaš najgore i shvataš to lično. Budući da si čovek, tvoja prirodna sklonost može biti preterana reakcija i donošenje ishitrene odluke.

Možda si čula za izreku „Ne trči pred rudu!“, koja se odnosi i na pitanja srca. Kad požuriš s odlukom ili deluješ prebrzo, to zapravo izbacuje iz koloseka ili usporava stvari, jer vidiš stvari onakvima kakvima ih zamišljaš, umesto kakve jesu. Sledeći put kada budeš negativno podstaknuta i zatekneš sebe kako ćeš doneti ishitrenu odluku, uspori, diši duboko i osvesti te emocije. Zatim donesi odluku kad ćeš se osećati fokusirano.

2. Dopuštaš da se odluke same donose, jer se bojiš doneti pogrešne odluke.

Ako si sklona agoniji zbog donošenja pogrešne odluke, verovatno nećeš učiniti ništa. Ne poduzimajući ništa, odluka će se sama doneti. Ako možeš usvojiti perspektivu da ne postoje ispravne ili pogrešne odluke, da postoje samo odluke koje donosiš i ishodi koje dobiješ, lakše ćeš se odlučiti. Zapravo je vrlo jednostavno. Ako doneseš odluku i sviđa ti se ishod, nastavi tim putem. Ako želiš drugačiji ishod, donesi drugačiju odluku ili izbor.

3. Donosiš odluke sa žaljenjem, temeljene na snažnim emocijama, koje te izvlače iz tvog integriteta.

Kad si zaslepljena požudom ili zaljubljenošću, propustićeš, prevideti ili racionalizovati crvene zastavice. Donosiš odluke koje žrtvuju tvoj integritet, poput povlačenja kako bi zadovoljila tipa nauštrb vlastite sreće, davanja previše i prihvaćanja mrvica zauzvrat samo kako bi ga zadržala u blizini.

Takve će odluke istrošiti tvoje samopoštovanje i vrednost, ostavljajući te da se sramiš onoga što si postala. Ako si shvatila da su to vrste odluka koje si donosila, budi ljubazna i saosećajna prema sebi. Radi najbolje što možeš u bilo kojem trenutku na temelju onoga što znaš. To su lekcije koje treba naučiti i rast koji treba doživeti. 4. Preterano razmišljaš o odlukama, umesto da slušaš svoju unutrašnju mudrost.

Što više pokušavaš smisliti svoj put do odluke, ona je sve više zbunjujuća. To je zato što ti preterano razmišljanje ne dopušta da jasno vidiš stvari. Prekomerna analiza stvari će nas zadržati uhvaćenima u našem zbunjenom umu, racionalizirajući odluke koje se ne čine ispravnima. Kad je reč o stvarima srca, donošenje odluka iz vlastitog uma retko rezultuje tvojim željenim ishodom. Umesto toga, te odluke ovekovečuju ciklus nezdrave ljubavi. Najistinitiji odgovor na ljubav osećaš u svom telu - tu se povezuješ sa svojom unutrašnjom mudrošću.

5. Previše veruješ savetima svojih prijatelja.

Prijateljevo mišljenje je uglavnom pristrasno, a retko nepristrano, jer se temelji na njenim iskustvima, perspektivi i pogledu na ljubav. Kad koristiš njen savet za donošenje odluka, on će se naginjati prema onome što bi ona učinila, što nije nužno ispravno za tebe.

6. Donosiš kratkoročne odluke, nadajući se dugoročnim rezultatima.

Ako se ne viđaš ni s kim, možda ima smisla izaći s dečkom koji te privlači, čak i ako znaš da on nije onaj pravi. Ali, u većini slučajeva izlazak s tim tipom je kratkovidan. Zadovoljavaćeš kratkoročne želje na račun svojih dugoročnih želja. Na kraju ćeš slati mešovite signale svemiru, višoj sili ili Bogu i nastaviti dobijati mešovite rezultate. Dakle, kada ti se predoči odluka koju treba doneti, pitaj se: „Odvodi li me ono što ću odlučiti dalje od onoga što uistinu želim? Ili me to približava?“ Zatim biraj u korist onoga što te približava. Uvek si jednu odluku udaljena od ljubavi koju želiš. Samo si čovek, stoga se nemoj mučiti oko svake odluke koju doneseš o ljubavi. Ako slučajno doneseš odluku zbog koje žališ ili odluku koja ti daje ono što ne želiš, u redu je. Uvek postoji još jedna prilika za preokret. Samo donosi svesne odluke i budi dosledna u donošenju odluka koje će te približiti ljubavi.

(Espreso/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.