DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA ŽENSKI KONDOM? Možda ste ga nekad i videli, a POJMA NISTE IMALI da je TO TO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

zaštita

DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA ŽENSKI KONDOM? Možda ste ga nekad i videli, a POJMA NISTE IMALI da je TO TO!

Verovatno ste čuli za njega, možda ste ga nekad i videli, ali niste sto odsto sigurni šta je, i gde možete da ga nabavite

Objavljeno: 20:15h

Ženski kondom (FC2), ili unutrašnji kondom, je nehormonalna barijera koja štiti od neželjene trudnoće. Umesto da se stavlja na penis, ovaj kondom ide u vaginu, a ovo je 5 stvari koje sigurno niste znali o njemu.

1. STAVLJA SE NA UNUTRAŠNJI I SPOLJAŠNJI DEO VAGINE

Unutrašnji kondom u suštini izgleda kao predimenzionirani muški kondom, sa prstenom na oba kraja. Unutrašnji prsten napravljen je od poliuretana i služi da pomogne da ga vratite u vaginu kako bi ostao na mestu tokom seksa. Spoljašnji prsten zapravo ostaje van vagine i pokriva vulvu.

Ovaj kondom je duži i širi od muškog i dizajniran je tako da funkcioniše kao vaša druga koža.

2. VEĆA ZAŠTITA OD HERPESA I POLNO PRENOSIVIH BOLESTI

Spoljašnji prsten pokriva veću površinu od muškog kondoma, što znači da dolazi do manjeg kontakta kože tokom seksa. Iako ovo nije dokazano kliničkim istraživanjima, ginekolozi tvrde da to umanjuje rizik prenošenja polno prenosivih bolesti kao što je herpes i HPV, od kojih nas muški kondomi ne štite u potpunosti.

3. UNUTRAŠNJI KONDOMI NE PRAVE SE OD LATEKSA

Ovo je odlično za ljude koji su alergični na lateks ili one koji jednostavno ne vole osećaj lateksa na koži. Unutrašnji kondom napravljen je od nitrila, što je isti materijal koji se koristi za pravljenje hirurških rukavica.

Nitril prenosi toplotu bolje od lateksa, pa će osećaj biti prirodniji nego kada imate seks sa kondomom od lateksa.

4. NUDI ISTU ZAŠTITU KAO MUŠKI KONDOM

Pre nego što krenemo sa brojevima, treba razjasniti to da se efektivnost zaštite od trudnoće meri kroz stopu neuspeha ili procenta žena koje zatrudne u prvoj godini korišćenja ove metode.

Unutrašnji kondomi imaju stopu greške 5 odsto sa savršenom upotrebom (ako ga koristite redovno i pravilno svaki put) i samim tim su u 95 odsto slučajeva efikasni.

Muški kondomi imaju savršenu stopu neuspelosti upotrebe od 2 odsto, što ih čini 98 odsto efikasnim.

5. MOŽE DA SE KORISTI I TOKOM ORALNOG SEKSA

Ako ste gadljivi na lateks, ove unutrašnje kondome možete koristiti kao barijeru tokom oralnog seksa. Ovo će sprečiti širenje polnih bolesti i smanjiti osećaj neprijatnosti.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.