TRADICIONALNA SUPRUGA RAZBESNELA SVE ŽENE SVETA 1 IZJAVOM: "Da radite što i ja, ne bi se toliko razvodile" (FOTO)
Izabrala tradicionalni način života sa partnerom, Foto: Printscreen/Facebook

da li je u pravu?

TRADICIONALNA SUPRUGA RAZBESNELA SVE ŽENE SVETA 1 IZJAVOM: "Da radite što i ja, ne bi se toliko razvodile" (FOTO)

Uverena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog braka i sreće

Objavljeno:

Ona je žena koja je izabrala živeti tradicionalnim načinom života. Bronte Rawlingson (29) iz Velike Britanije ustaje se ranom zorom kako bi suprugu Philu (35) i djeci, Ameliji (9), Fenelli (6) i 18-mesečnom Theodoru, napravila doručak.

Od škole je odustala rano, prvo od troje dece je rodila sa 20 godina, a karijera ju ne zanima. Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske firme i brine o finansijama, a ona o porodici i kućanstvu. Uverena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog braka i sreće.

- Verujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspelih brakova i rastava taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli biti mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može biti pravi muškarac. Mi zapravo uravnotežujemo jedno drugo - rekla je.

Njen dan započinje u 6 sati ujutro. Svima priprema za doručak ono što vole jesti, tako da na stolu bude svega - od pečenih jaja, svežih palačinki, žitarica, kroasana, smoothieja...

Potom suprug ode na posao, deo dece u školu, a ona se baci na čišćenje, spremanje, odlazak u trgovinu po namirnice, pripremanje glavnog obroka... Uglavnom, njen radni dan završava u 23 sata kad se malo opusti i ode na spavanje.

- Volim biti sigurna da su svi srećni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge - rekla je i prisetila se reakcije porodice i prijatelja kad im je rekla da prekida privatno školovanje jer želi postati majka.

- Mnogi moji školski kolege danas imaju velike karijere kao dadvokati i lekari, ali ja to nisam želela. Želela sam biti majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dete dok sam se igrala s lutkama. Phila sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo želeli biti roditelji - ispričala je i priznala da joj je bilo teško spremiti svoje lutke u garažu kad je napunila 12 godina, ali bila je svesna kako je ipak prestara da se i dalje s njima igra.

- Moji roditelji su se jako razočarali sa mnom kad sam im rekla kakve planove za život imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim graditi karijeru. Neću vam lagati, odnos s njima je bio vrlo napet neko vreme, jer su silno želeli da idem na univerzitete. Ali, popravio se i danas smo jako dobri, oni često brinu o mališanima - dodala je.

Priznaje da, iako nije zaposlena u nekoj firmi, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi mogla olakšati život kad bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz trgovina, ali ona želi da njena porodica jede zdravu, domaće pripremljenu hranu. Takođe, trudi se da kuća uvek blista. Kupatilo i kuhinju čisti dva puta dnevno.

- Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi žene u pravom smislu te reči. Svako sam bira kojim načinom života želi živeti, a ja sam želela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih - rekla je.

- Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od porodice. Znam mnoge ljude koji ostavljaju decu dadiljama, no ja želim biti tu za njih. Za mene univerzitet i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svetu kao nekima, i to je u redu. No ipak, u današnje vreme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često podcenjuje i diskredituje. Mnogi smatraju kako nema smisla da obrazovane žene budu domaćice - dodala je, a prenosi The Sun.

(Espreso/The sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.