UPRAVO JE JAVLJENO: Umrla POZNATA PEVAČICA, TUGA
Pevačica, Foto: Printscreen/Youtube/ kkiilljjooy

crne vesti

UPRAVO JE JAVLJENO: Umrla POZNATA PEVAČICA, TUGA

Njeni hitovi će se pamtiti

Objavljeno: 22:47h

Javljene su najgore vesti.

Napustila nas je velika pevačica.

Ceo svet je pogodila vest.

Porodica i kolege su u velikoj žalosti.

Njeni hitovi će se pamtiti.

Generacije su odrasle na njenoj muzici.

Tužne vesti pogodile su celu naciju.

Legendarna pevačica nikada neće biti zaboravljena.

Njene pesme su jako popularne.

Pevačica
foto: Printscreen/Youtube/ kkiilljjooy

Pevačica Loreta Lin umrla u 90. godini.

Lin je već imala četvoro dece pre nego što je započela svoju karijeru ranih 1960-ih, a njene pesme odražavale su njen ponos na njeno ruralno poreklo.

- Naša voljena majka, Loreta Lin je preminula mirno, u snu ovog jutra, 4. oktobra u svom domu na njenom voljenom ranču u Hjurikejn Milsu - napisala je porodica, a zamolili su za privatnost u ovim teškim trenucima dok tuguju i naglasili su da će detalji komemoracije i sahrane biti objavljene naknadno.

Pevačica hita "You Ain’t Woman Enough" hospitalizovana je zbog moždanog udara u maju 2017. i tada je otkazala turneju i izdavanje albuma. Prošlog oktobra vratila se u centar pažnje i to prošlog oktobra kada je govorila na događaju koji je slavio uvođenje njenog prijatelja Alana Džeksona u Kuću slavnih kantri muzike. Lin je izgledala slabo, dok je izlazila na binu uz podršku i rekla da je Džekson jedina osoba koja je može naterati da napusti kuću.

Sisi Spejsek je dobila Oskara za njen portret zvezde

2013. dobila je Predsedničku medalju slobode od predsednika Baraka Obame.

Kao tekstopisac, stvorila je ličnost prkosno čvrste žene, u suprotnosti sa stereotipnom slikom većine ženskih kantri pevačica.

Udala se sa 15 godina, naučila je da svira gitaru od 17 dolara koju joj je kupio njen suprug Oliver Dultil Lin i snimila njenu prvu ploču "I’m a Honky Tonk Girl" 1960. godine. Imala je pesmu broj jedan na listama sedam godina kasnije, a imala je još 15 hitova na top listama uključujući "Don’t Come Home A’ Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind)"

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ kkiilljjooy

Bila je prva žena koja je ikada proglašena zabavljačem godine na dve velike nagrade ovog žanra, prvo od strane Udruženja kantri muzike 1972., a zatim od strane Akademije za kantri muziku tri godine kasnije.

Njen otac je bio rudar i samostalni farmer koji je umro u 52. godini od plućne bolesti u februaru 1959.

Pevačica
foto: Printscreen/Youtube/ kkiilljjooy

Dugo nakon svog komercijalnog vrhunca, Lin je 2005. osvojila dve nagrade za svoj album , koji je sadržao 13 pesama koje je napisala, uključujući Portland u Oregonu o pijanoj vezi za jednu noć.

Njen muž, podsticao ju je da profesionalno peva i pomogao joj je da promoviše svoju ranu karijeru. Uz njegovu pomoć, ona je zaradila ugovor za snimanje.

Takođe se udružila sa pevačicom Konvej Tviti kako bi formirala jedan od najpopularnijih dueta u kantri muzici.

Pevačica
foto: Printscreen/Youtube/ kkiilljjooy

Akademija kantri muzike izabrala ju je za umetnika decenije 1970-ih, a izabrana je u Kuću slavnih kantri muzike 1988. godine.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.