34 GODINE OD SMRTI PAVLA VUISIĆA: Ne propustite kultne uloge legendarnog glumca na Kurir televiziji
Foto: Kurir tv

najava

34 GODINE OD SMRTI PAVLA VUISIĆA: Ne propustite kultne uloge legendarnog glumca na Kurir televiziji

U subotu, u 15 časova na Kurir televiziji pogledajte film "Kamiondžije ponovo voze".

Objavljeno:

Prošlo je više od tri decenije kako nas je napustio jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumaca, Pavle Vuisić. Igrao je u brojnim filmskim i serijskim ostvarenjima, a ovog vikenda na Kurir televiziji imaćete priliku da se podsetite njegovih legendarnih uloga u kultnim filmovima "Buđenje pacova" i “Kamiondžije ponovo voze”.

Danas u 22.50 časova pogledajte film "Buđenje pacova", u okviru ciklusa 1 od 100 najboljih filmova domaće kinematografije. Jugoslovenski crno-beli igrani film snimljen je 1967. godine u režiji Živojina Pavlovića, po scenariju Dragoljuba Ivkova, Gordana Mihića i Ljubiše Kozamare. Film govori o neuspelom pokušaju jednog usamljenika da izmeni svoj besmisleni život. Tragajuću za poslom i novcem, zaljubljuje se u nepoznatu devojku za koju veruje da predstavlja prekretnicu u njegovom životu. Kada njegova iluzija o sreći dostigne vrhunac, devojka krišom odlazi sa njegovim, od poznanika dobijenim novcem, ostavljajući ga razočaranog i prevarenog. Brilijantne role u Buđenju pacova ostvarili su Slobodan Perović, Severin Bjelić, Dušica Žegarac, Pavle Vuisić, Mirjana Blašković, Nikola Milić, Milivoje Tomić, Snežana Lukić, Milan Jelić, Alenka Rančić, Petar Obradović, Gizela Vuković i drugi.

U subotu, u 15 časova na Kurir televiziji pogledajte film "Kamiondžije ponovo voze". Zbog velike popularnosti kultnih serija Kamiondžije iz 1972. godine i Kamiondžije 2 iz 1984. godine snimljen je film "Kamiondžije ponovo voze", a biće emitovan na Kurir televiziji u subotu, u 15 časova. Ovu jugoslovensku filmsku komediju snimljenu 1984. godine režirao je Milo Đukanović po scenariju Gordana Mihića i predstavlja skraćenu verziju, odnosno nastavak popularne serije Kamiondžije 2. Dobro poznate kamiondžije Paja i Jare odlaze u penziju i priželjkuju ostvarenje svojih dugogodišnjih snova.

Radnja filma počinje veseljem u kući Jarića sa mnogo muzike i uz dobro raspoloženje, međutim ubrzo počinju smešno-tužne i komično-ozbiljne peripetije koje će navesti penzionera Jarića da proda kuću komšiji.

Glavne uloge tumače poznata imena srpskog glumišta Pavle Vujisić, Miodrag Petrović-Čkalja, Svetislav Goncić, Sonja Savić i drugi. Nastavak urnebesne komedije, koji je nastao prema popularnoj seriji Kamiondžije emitovaće se u subotu u 15 časova na Kurir televiziji.

(Espreso/ promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.