NJOJ JE SVETLANA BOJKOVIĆ "MAZNULA" MUŽA PRED KAMERAMA! Sada se oglasila I ONA
Printscreen, Foto: Youtube printscreen

čuvena glumica

NJOJ JE SVETLANA BOJKOVIĆ "MAZNULA" MUŽA PRED KAMERAMA! Sada se oglasila I ONA

Ljiljana Lašić, glumica i dramaturg, rođena je 17. decembra 1946. godine u Kragujevcu, a u Beogradu je napravila prve korake i na sceni

Objavljeno:

Prošle su tri decenije otkako je serija „Bolji život“ prvi put prikazana na televizijskim ekranima, a od tada je mnogo puta reprizirana i uvek nas iznova zabavila.

Nažalost, neki od glavnih aktera više nisu živi, pojedini su i dalje aktivni, a ima i onih koji su se svesno udaljili iz medijskog sveta. Među njima je i Ljiljana Lašić koja je tumačila ulogu Lelice, Terminatorove (Voja Brajović) supruge, sa kojim Emilija Popadić (Svetlana Bojković) ima aferu.

Glumica, koja je ogromnu popularnost stekla kao kućna pomoćnica Tina u seriji „Pozorište u kući“. Osim blistavog talenta, krasio ju je i lep izgled, pa je u bivšoj Jugoslaviji važila za jednu od najvećih glumačkih zvezda.

Ljiljana Lašić, glumica i dramaturg, rođena je 17. decembra 1946. godine u Kragujevcu, a u Beogradu je napravila prve korake i na sceni. U braku sa Vladislavom Lašićem, scenografom, ima sina Đorđa, arhitektu, i od njega unuku Jovanu. Penziju je, posle 40 godina glume, stekla u Beogradskom dramskom pozorištu.

Njen prvi profesionalni izbor bila je arhitektura, ali je studije prekinula kako bi upisala Fakultet dramskih umetnosti, iz potpuno nesvakidašnjeg razloga. Naime, ona je verovala da će, bude li ostala pri prvom izboru, ugroziti brak. Da bi ga lakše pratila upisala je studije glume.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

"Udala sam se veoma mlada, što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti", izjavila je svojevremeno glumica, koju publika danas može videti na pozorišnoj sceni Slavija.

Kako bi se lakše pratili, Ljiljana je uplovila u njegov svet, a na fakultetu je bila u sjajnoj klasi, sa Petrom Božovićem i Svetlanom Bojković. Interesantno je da joj je drugarica sa klase kasnije postala televizijska suparnica i to u "Boljem životu", a "krivac" je bio njen partner iz serije Voja Brajović.

Ljiljana je i pre i posle ove uloge vredno radila, više od 40 godina bila je članica Beogradskog dramskog pozorišta. Najčešće je igrala u televizijskim serijama dok je na filmu nismo često gledali, glumila je samo u nekoliko filmskih ostvarenja. Sve je počelo od "Ima ljubavi, nema ljubavi" pa je preko "Diplomaca" došla do uloge Kristine Tine u "Pozorištu u kući".

Osim glumom,Ljiljana Lašić uspešno se bavi i pisanjem, a neki od njenih tekstova su i dramatizovani, na primer predstava „Jasmin na stranputici“.

Ljiljana koja danas ima 76 godina nije često prisutna na javnoj sceni, ali su mnogi saglasni sa tim da je bila i ostala prava dama.

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.