EVO ŠTA JE VOJIN ĆETKOVIĆ U HOROSKOPU: Da li možete da ZAMISLITE da je BAŠ TAJ ZNAK, ŠOK
Vojin Ćetković, Foto: Ana Paunković

saznajte

EVO ŠTA JE VOJIN ĆETKOVIĆ U HOROSKOPU: Da li možete da ZAMISLITE da je BAŠ TAJ ZNAK, ŠOK

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se dve Godišnje nagrade JDP, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović”, Nagrada Raša Plaović i Nagrada Miloš Žutić

Objavljeno:

Vojin Ćetković je srpski filmski i pozorišni glumac.

Glumačku karijeru započeo je u Kruševačkom pozorištu, profesionalnu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon upisivanja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, 1996. postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo.

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

Strastveni je pecaroš, igrao je fudbal, a pre glume rukomet u „Obilićevu” i „Napretku” iz Kruševca. Glumu je učio i u Pozorišnom studiju „Bata Miladinović” u Kruševcu, koji je vodio Rade Savić. Bio je zainteresovan za književnost, ali se odlučio da studira glumu. U Beograd se iz Kruševca preselio 1990. godine, kako bi upisao Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti.

Vojin Ćetković
foto: Dragana Udovičić

Tokom druge godine studiranja doživeo je povredu i rešio da napusti studije, ali se vratio na nagovor rođaka Milovana koji je režiser. Studirao je na klasi profesora Vladimira Jevtovića, zajedno sa Natašom Ninković, Nebojšom Glogovcem, Sergejom Trifunovićem, Nelom Mihajlović i Borisom Pingovićem. Godine 1995. pojavio se u muzičkom spotu Ajmo u život, muzičke grupe K2.

Vojin Ćetković
foto: Nebojša Mandić

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se dve Godišnje nagrade JDP, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović”, Nagrada Raša Plaović i Nagrada Miloš Žutić.

Živi i radi u Beogradu, a od 2008. godine u braku je sa glumicom Slobodom Mićalović.

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
foto: Dragana Udovičić

Vojin Ćetković je rođen u Kruševcu 22. avgust 1971. što znači da je u horoskopu Lav.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.