NAPUSTIO NAS POZNATI GLUMAC! Strašne vesti potresle NACIJU, ZAR BAŠ ON?!
Foto: Printscreen/youtube

TUGA

NAPUSTIO NAS POZNATI GLUMAC! Strašne vesti potresle NACIJU, ZAR BAŠ ON?!

Publika će ga pamtiti po ulogama u predstavama kao što su "Dani našeg života", "Prevrnuto devičansko tlo", "Miraz", "Ženidba Belugin" i mnogim drugim

Objavljeno: 12:46h

Narodni umetnik Rusije Jurij Gorobets preminuo je u 90. godini života. To je objavljeno na web stranici Pozorišta Puškin.

“Sovetski i ruski pozorišni i filmski glumac. Bio je vodeći umetnik trupe deset godina pod Borisom Ravenskim, zatim još sedam godina pod Borisom Morozovim”, rekli su u pozorištu.

Publika će ga pamtiti po ulogama u predstavama kao što su "Dani našeg života", "Prevrnuto devičansko tlo", "Miraz", "Ženidba Belugin" i mnogim drugim.

Kako su primetile njegove kolege, o njemu su pisali kao o osobi koja "može igrati sve", nazvali su ga "neverovatnim majstorom govorne tišine, prenoseći najfinije nijanse misli i osećaja likova".

Odlikovan je Redom prijateljstva (2003.) i Ordenom časti (2007.).

Odabrana filmografija Prugasti izlet (1961.) kao milicioner Dođi sutra, molim te... (1963.) kao Kostya Dan za danom (1971-72) kao Konstantin Yakushev Istragu vodi ZnaToKi (1975.) kao Medvedev Air Crew (1980.) kao Misha, dispečer Ne udajte se, devojke (1985.) kao ministrant Kradljivci vode (1993.) kao Sarafanych

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.