DANAS PLAČU ZBOG VODITELJKE: Oprostila se od svih
Elen Dedženeris, Foto: Printscreen/Youtube

odjava

DANAS PLAČU ZBOG VODITELJKE: Oprostila se od svih

"Izašla sam ovde pre 19 godina i rekla da je ovo početak veze. Danas, nije kraj veze, više mala pauza".

Objavljeno: 16:46h

Sa suzama koje liju niz obraze, Elen Dedženeris je u četvrtak poslednji vodila svoju popularnu emisiju, okončavši TV eru koja je trajala 19 godina.

Gosti poslednje emisije bili su Bili Ajliš, Pink i Dženifer Aniston, što je ujedno bilo i njeno 20. pojavljivanje. Gledaoci su takođe mogli da vide i Eleninog brata Vensa i njenu suprugu Poršu de Rosi, dok je publika 64-godišnjoj voditeljki poslednjim aplauzom uputila ovacije.

- Izašla sam ovde pre 19 godina i rekla da je ovo početak veze. Danas, nije kraj veze, više mala pauza. Sada možete da se viđate i sa drugim emisijama, a ja se možda sastanem sa nekom drugom publikom. Pre 20 godin kada smo pokušali da prodamo nekoj stanici ovaj šou, niko nije verovao u njega. Ne zato što je bio drugačiji, već zato što sam ja bila drugačija. A evo nas, 20 godina kasnije, slavimo ovaj neverovatni put.

- Kada smo počeli ovu emisiju, nisam smela da kažem "gej" na televiziji. Kod kuće sam tu reč govorila mnogo, kao na primer "šta ćemo danas da gej doručkujemo" ili "dodaj mi gej so" i takve stvari. Nisam smela da kažem "mi" jer bi to impliciralo da sam sa nekim. Sigurno nisam smela da kažem "moja supruga", jer istopolne zajednice nisu bile legalne, a sada izgovaram "moja supruga" sve vreme.

- Pre 25 godina su otkazali moj sitkom jer nisu hteli da lezbejka bude u prajmtajmu jednom nedeljno. Rekla sam: "Ok, onda ću imati emisiju usred dana, svaki dan".

- Kakav prelep, prelep put smo prešli zajedno. Ako vas je ova emisija nasmejala kada ste prolazili kroz bilo kakvo teško vreme, onda sam uradila svoj posao.

- Zahvaljujući ovoj platformi mogli smo da promenimo živote, a ova emisija je najbolja stvar koja mi se ikada desila. Ona je prevazišla moje najluđe snove - rekla je Elen i uz muziku se izgrlila sa publikom.

Nema sumnje da je Dedženeris ostavila ogromnu prazninu kada je reč o dnevnoj TV ponudi, ali nasleđe njene emisije nije baš sasvim čisto. Emisiju su pratili skandali poslednjih sezona, pošto su bivši zaposleni rad u emisiji opisali kao toksično radno okruženje. Elen Dedženeris nije bila direktno optužena, ali joj je zamereno što je dopustila da se takvo okruženje stvori u njenom timu. I iako se voditeljka javno izvinila i obećala da će promeniti korporativnu kulturu, šteta je učinjena. Usred lošeg rejtinga, Elen Dedženeris je prošlog maja objavila da će ovo biti njena poslednja sezona.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.