NESTALA POZNATA GLUMICA IZ SRBIJE! Javljene strašne vesti
Mirjana Joković, Foto: Printscreen/Youtube/Klasik tv

HOROR

NESTALA POZNATA GLUMICA IZ SRBIJE! Javljene strašne vesti

Akademiju dramskih umetnosti upisala je sa samo 16 godina, kao student vanserijske klase

Objavljeno: 09:18h

Mirjana Joković je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bila vodeće ime na „listi želja“ ovdašnjih reditelja. Harizmatična i talentovana ostvarila je zapažene uloge u brojnim serijama i filmovima: „Zaboravljeni“, „Stršljen“, „Mala“, „Bure baruta“, „Podzemlje“…

Kada je imala samo 16 godina upisala je Akademiju dramskih umetnosti, kao student vanserijske klase, u kojoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić, Srđan Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

Put ju je 1993. godine odveo u Los Anđeles, gde i danas živi. U grad svoje mladosti redovno navraća kako bi obišla porodicu i prijatelje.

– Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma – otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je dala, a poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

U Americi je igrala u brojnim pozorištima, stigla je i do Brodveja, a paralelno sa glumom, karijeru je gradila i u profesuri. Zaposlena je na Kalifornijskom fakultetu umetnosti.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Klasik TV

– Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: „Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu“. Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi – izjavila je jednom prilikom.

Mirjana Joković ovih dana boravi na Crnogorskom primorju gde snima film „Živi i zdravi“, čija se premijera očekuje 2023. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.