Sprema se revolucija na FDU! Najomiljeniji profesor ostaje bez katedre, studenti poludeli! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

ivan medenica bez mesta na fdu

Sprema se revolucija na FDU! Najomiljeniji profesor ostaje bez katedre, studenti poludeli! (FOTO)

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu - burni dani. Posle odluke Izbornog veća tog fakulteta da umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica ne bude izabran za redovnog profesora, usledile su burne reakcije brojnih kolega i studenata, koji su ga više puta izabrali za najboljeg profesora
Objavljeno: 13:16h

Da li će Fakultet dramskih umetnosti ostati bez predavanja Ivana Medenice? Uprkos velikom broju referenci, nije izabran za redovnog profesora.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Očekivao sam da ću dobiti negativne glasove, jer sam ih u svim izborima dobijao, glasanja su tajna, pa je to uvek mogućnost. Dobijao sam ih relativno više od svojih kolega, ali sam ih ja uvek prihvatao kao nešto što ide u rok službe, s obzirom na to da je ovo pozorišna škola, akademija, a ja sam pozorišni kritičar, tako da ja sam se na ličnoj osnovi kroz pisanje kritika godinama unazad mnogim svojim kolegama zamerao", kaže Ivan Medenica.

foto: Marina Lopičić

Dekan Fakulteta Zoran Popović kaže, falila su dva glasa. Dodaje da ni u snu nije očekivao da Medenica neće biti izabran za redovnog profesora, pa najalvjuje novi konkurs. Ali, ostaje pitanje zašto su tako glasale Medeničine kolege sa fakulteta.

"Ima raznih elemenata, ali pogledajte, ja sam zadužen da se ovde poštuje zakonitost. I sve što se tiče procedure, u zakonskom smislu, sve je obavljeno kako valja. Da kažem, i taj demokratski princip je ispoštovan u potpunosti. I sad da li ima, pitali ste me šta lično ja mislim, ja mislim da u nekim slučajevima i sujete ima", kaže dekan FDU Zoran Popović.

O sujeti govori i otvoreno pismo katedre za filmsku i TV režiju koje potpisuju mnogi umetnici i redovni profesori FDU-a, među kojima su i Janko Baljak, Srđan Golubović i Stefan Arsenijević.

Medenica, uprkos najavama o novom konkursu, nije siguran da će se na njega prijaviti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.