ZBOG LIČNIH OBAVEZA: Predsednica UO Narodnog pozorišta podnela ostavku
Pondela je ostavku, Foto: Youtube printscreen/SEEcult.org

Kultura i pozorište

ZBOG LIČNIH OBAVEZA: Predsednica UO Narodnog pozorišta podnela ostavku

U skladu sa statutom Narodnog pozorišta i do izbora novog predsednika na čelu UO zameniće je Jasna Nuhović, kao najstariji član ovog tela

Objavljeno:

Jasna Dimitrijević podnela je iz ličnih razloga ostavku na funkciji predsednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, potvrdili su iz nacionalnog teatra.

U obrazloženju ostavke koja je u petak, 7. februara, dostavljena Ministarstvu kulture i informisanja i upravi pozorišta, Dimitrijevićeva navodi da se iz UO povlači isključivo "zbog neodložnih ličnih i porodičnih obaveza." "Prinuđena sam da se povučem iz ličnih razloga i zbog nemogućnosti da se u narednom periodu posvetim ovom poslu. Molim Vas da uvažite ove lične razloge", navela je Dimitrijevićeva u ostavci.

Ona se zahvalila upravi pozorišta i svim kolegama na uspešnoj saradnji.

"Odlično smo sarađivali u proteklih godinu dana i zato ne želim da se moja ostavka na bilo koji način medijski zloupotrebi. Koliko mogu i ubuduće ću biti na raspolaganju ovoj instituciji koju izuzetno cenim. Celom timu Narodnog pozorišta želim puno uspeha u daljem radu, što svakako i zaslužuju", istakla je Dimitrijevićeva.

U skladu sa statutom Narodnog pozorišta i do izbora novog predsednika na čelu UO zameniće je Jasna Nuhović, kao najstariji član ovog tela.

Rukovodstvo Narodnog pozorišta u Beogradu, na čelu sa upravnicom Ivanom Vujić, zahvalilo se Dimitrijevićevoj na visoko profesionalnom pristupu i ogromnom znanju kojim je doprinela radu ove institucije kulture.

"Veoma nam je žao što je Jasna sprečena da svojim ogromnim iskustvom i znanjem u vođenju važnih ustanova kulture nastavi da doprinosi timskom radu uprave pozorišta, ali razumemo lične razloge zbog kojih se povlači sa ove funkcije", kazala je Vujić.

Upravnica je dodala da rad uprave pozorište nije ugrožen i da je UO već usvojio plan i program rada pozorišta za ovu godinu.

"Premijera monodrame "Noćni pisac" prema tekstu i u režiji Jana Fabrea, očekuje nas 22. februara, a 26. februara premijera Pučinijeve opere "Manon Lesko" na velikoj sceni koja će se igrati i 29. februara u Madelinaijunum jer je reč o koprodukciji dve kuće. Proteklog vikenda u Moskvi je prvi put dogovorena saradnja i sa Boljšoj teatrom i teatrom Nacija o razmeni predstava i stručnjaka. Ove godine spremamo još mnogo izuzetnih predstava i gostovanja", zaključila je Vujić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.