ŠTA SE KRIJE IZA IMENA "PARNI VALJAK"? Evo kako je SLAVNI bend AKIJA RAHIMOVSKOG dobio IME
Parni Valjak, Foto: Dario Njavro

parni valjak

ŠTA SE KRIJE IZA IMENA "PARNI VALJAK"? Evo kako je SLAVNI bend AKIJA RAHIMOVSKOG dobio IME

Uglavnom počelo je 1975 susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa Grupom 220. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu

Objavljeno:

Legendarni muzičar Aki Rahimovski, koji je preminuo u 67. godini života, pevao je decenijama u jednoj od najznačajnih grupa sa prostora bivše Jugoslavije - Parnom Valjku. Kako je ovaj bend, poznat po hitovima "Jesen u meni", "Moja je pjesma lagana" i drugim, dobio ime, otkrio je svojevremeno Husein Hasanefendić Hus.

- Duga je to priča i toliko puta pričana da je više ne mogu ni prepričati bez ponavljanja. Nema kratke verzije a za dugu treba knjiga. Uglavnom počelo je 1975 susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa Grupom 220. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu. Takva su imena bila u modi u ono vreme iako smo se mi nazvali po pesmi „Ja sam parni valjak“ koju sam napisao još u Grupi 220, a bila je prva koju je novi bend uvježbavao i kasnije snimio kao prvi singl - rekao je Hus i dodao:

- Mislim da je prelomnica u karijeri bila objavljivanje albuma „Gradske priče“ sa pjesmom „Stranica dnevnika“. Ona je bila veliki hit i odjednom su dvorane pevale sa nama. Fantastičan osećaj i signal da si uspeo. Samo pravi je podvig u opstajanju - rekao je Hus pre nekoliko godina za domaće medije, a prenose Kurir i Lokalno globalno.

1 / 8 Foto: Dragan Kadić

Bonus video:

00:11

Požar kod narodnog pozorišta

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.