UMRO POZNATI MUZIČAR, TUGA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

in memoriam

UMRO POZNATI MUZIČAR, TUGA!

Jedan je od vodećih muzičara koji je izašao iz detroitske eksplozije modernog džeza 1940-ih i 1950-ih, Haris je ostao neumoran sve do svojih ranih 90-ih

Objavljeno: 20:16h

Beri Haris, pijanista koji je tokom sedam decenija karijere briljantnog izvođača i uticajnog učitelja pažljivo čuvao jezik bibopa, preminuo je u medicinskom centru Palisades u Severnom Bergenu.

Imao je 91 godinu i živeo je u Veehavkenu. Haris je bio hospitalizovan poslednje dve nedelje i umro je od komplikacija zbog korona virusa, rekla je Kira fon Ostenfeld-Suske, koja je bila deo malog tima za podršku prijatelja i učenika koji je pomagao Harisu poslednjih godina.

Barry Haris
foto: Printscreen/Youtube/hothouse1468

Haris bi sledeće nedelje napunio 92 godine. Svoj poslednji čas predavao je, preko Zoom-a, 20. novembra.

Jedan je od vodećih muzičara koji je izašao iz detroitske eksplozije modernog džeza 1940-ih i 1950-ih, Haris je ostao neumoran sve do svojih ranih 90-ih. Vodio je nedeljne radionice u Njujorku, pojavljivao se u klubovima i koncertnim salama i putovao svetom da podučava i širi evanđelje bibopa — posleratnog stila koji je posato jezik za međusobnu komunikaciju kada je muzika u pitanju.

(Espreso / npr.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.