NOVA SEZONA BEOGRADSKE FILHARMONIJE: “Baš smo vas se uželeli!”
U novoj filharmonijskoj sezoni publiku očekuje 25 programa, Foto: Promo

lepe vesti

NOVA SEZONA BEOGRADSKE FILHARMONIJE: “Baš smo vas se uželeli!”

Prezentovana nova filharmonijska sezona

Objavljeno:

“Baš smo vas se uželeli” - slogan je nove sezone Beogradske filharmonije koju su muzičarima danas prezentovali direktor Ivan Tasovac i šef-dirigent Gabrijel Felc. Sudeći prema atmosferi među filharmoničarima tokom prezentacije, sezona od septembra 2021. do juna 2022. godine biće puna muzičkih radovanja. U novoj filharmonijskoj sezoni publiku očekuje 25 programa i povratak orkestra u Kolarčevu zadužbinu.

“Čini mi se da nikad lakše nismo došli do novog slogana koliko smo se uželeli naše publike i sviranja bez ograničenih brojeva. Čestitam vam svima na ovoj, zaista herojskoj sezoni, koja je postavila nedostižni standard za sve druge ustanove kulture kako u zemlji tako i u regionu. Uradili ste fenomenalan posao na koji svi možemo biti veoma ponosni. Takođe, imali smo u gostima nekoliko svetskih kritičara koji su oduševljeni ne samo kvalitetom orkestra i visokim sviračkim nivoom, već i neverovatnom inventivnošću programa zahvaljujući našoj produkciji i Gabrijelu Felcu. Iza nas je rekordan broj koncerata i snimaka a nadam se da je pred nama povratak u velike brojeve na koje smo navikli. Bravo svima!”, rekao je muzičarima dirketor Ivan Tasovac.

Beogradska filharmonija
foto: Promo

“Hvala svima na ovoj sezoni, koja je bila sjajna ali i veoma teška. Beogradska filharmonija je svirala stalno i to je fenomenalan rezultat. U celom svetu je bilo samo trideset orkestara koji su svirali, a vi ste jedan od njih. Hvala vam i za sve probe, nekoliko puta je bilo brutalno teško, kada smo imali komplokovane programe kao što su Korngold ili Šneber, zaista veliko bravo za vas!”, rekao je Gabrijel Felc.

Nastupajuću filharmonijsku sezonu obeležava kombinacija muzičkih superstarova i primamljivih koncertnih programa. Od Nemanje Radulovića, preko svetske atrakcije na harmonici Ksenije Sidorove do cele serije prvoklasnih violiončelista kao što su Johanes Mozer, Kijan Soltani, Julijan Štekel i Narek Haknazarijan. Gosti sezone biće i prvi flautista Izraelske filhamronije Gi Ešed, violinistkinja Letisija Moreno - ekskluzivna umetnica “Dojče gramofona”, zatim pijanisti Aleksej Vodolin, Dejan Lazić, Anika Trojtler i mnogo drugi.

Publika će imati priliku da čuje veoma raznovrstan repertoar od Baha, Mocarta, Šostakoviča, do Bernštajna, Gubajduline i Pijacole. Ljubitelji Vagnera takođe neće biti zanemareni, uz povratak čuvenog soprana Elizabet Tajge. Orkestar će predvoditi dirigenti poznati filharmonijskoj publici - pored Gabrijela Felca planiraju se susreti sa Danijelom Rajskinom, Hauardom Grifitsom, Džonom Ekslrodom, Kristijanom Mandealom, Urošem Lajovcem, a prvi put će upoznati Danijela Smita, Maria Venzaga i Stanislava Kočanovskog.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.