VIS SCENA PREDSTAVLJA SVOJ NOVI SINGL - GDE JE NESTAO MESEC?
Foto: Promo

sveže

VIS SCENA PREDSTAVLJA SVOJ NOVI SINGL - GDE JE NESTAO MESEC?

VIS Scena je sastav koji postoji neverovatnih 38 godina, ima objavljena dva albuma, a čine ga vrhunski studijski muzičari. Kada se kaže "studijski muzičar", to znači neko ko jako dobro radi svoj posao i snima tuđu muziku, a sam ostaje nepoznat široj publici. Koliko je to nepravedan položaj, pokazuje između ostalog ovaj snimak.

Objavljeno: 16:11h

Vokalno-instrumentalni sastav Scena osnovan je početkom 1983. godine u Majdanpeku. Sadašnju postavu čine muzičari koji žive u Beogradu, Kragujevcu, Požarevcu, Zaječaru i Majdanpeku.

VIS je do sada objavio dva albuma. Prvi je izašao 1994. godine za izdavačku kuću Take it or leave it iz Beograda a drugi 2008. za "Goraton" iz Podgorice. Treći album, na kome će se naći jedanaest pesama, sniman je čitavih deset godina u sedam studija, a na njemu je, pored članova benda, učestvovalo više od 30 gostiju. Izlazak albuma pod nazivom "Ti nisi taj" planiran je za proleće naredne godine.

Kao i na prethodnim albumima VIS Scena svira jazz, funk i retro pop, predvođeni harizmatičnom pevačicom Aleksandrom Stojanović. Prvog septembra objavljen je prvi singl sa dve pesme: "Gde je nestao mesec" i "Pokaži mi", a izlazak drugog singla sa numerama "Ti nisi taj" i "Zauvek" očekuje se u decembru ove godine. "Pokaži mi" je autorska džez balada, sving "Gde je nestao mesec" je rimejk pesme sa prvog albuma, na kome je pevao kompozitor i gitarista Bojan Petrović.

Pored Bojana Petrovića i Aleksandre Stojanović stalnu postavu čine: Jovan Đapić (kompozitor i bas gitara), Igor Kokić (aranžmani i klavijature), Goran Jovanović (gitara) i Dejan Lazarević (bubnjevi). Naslovna sving numera: "Ti nisi taj" je obrada pesme Luja Armstronga "Pretty Little Missy" iz davne 1955. godine. Hit retro-pop balada "Zauvek", nastala je 1983-e godine a snimljena je u dve verzije - akustičnoj i električnoj.

NA PRVOM SINGLU UCESTVOVALI SU:

Gde je nestao mesec?:

Aleksandra Stojanović - vokali; Miloš Nikolić - truba i trombon; Ljuba Paunić - saksofon; Dragan Lazarević Zola - gitara; Igor Kokić - bubnjevi, programiranje basa; Jovan Đapić tekst

"Pokaži mi"

Aleksandra Stojanović - vokal; Suzana Dinić - prateći vokal; Nenad Aleksandrić - bubnjevi; Milan Ilić - violina; Zoran Kovačević - violina; Predrag Savatović - viola; Dušan Radojičić - violončelo; Milan Nikolić - truba; Vuk Matić - gitara; Igor Kokić - programiranje basa; Predrag Zlatić i Bojan Petrović - tekst

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.