UMRLA MUZIČKA LEGENDA: Fanovi Iron Maidena u žalosti!
Fanovi Ajron Mejdena u žalosti, Foto: Printscreen, Profimedia

čuveni producent

UMRLA MUZIČKA LEGENDA: Fanovi Iron Maidena u žalosti!

Birč je bio skroman u svojim tehničkim veštinama, pri čemu je veliki deo svog uspeha pridavao sposobnosti povezivanja i komunikacije sa umetnicima.

Objavljeno: 10:59h

Kako prenose svetski mediji, čuveni producent Martin Birč koji je između ostalog producirao albume Dip Parpla, benda Rainbow, Blek Sabata i Ajron Mejdena preminuo je u 71. godini života.

Vest je potvrdio Dejvid Koverdejl , za koga je Birch snimio prvih šest studijskih albuma benda Whitesnake. "Teška srca potvrđujem da je preminuo moj veoma dragi prijatelj i producent Martin Birč", tvitovao je Koverdejl . "Martin je bio ogroman deo mog života ... pomagao mi je od prvog susreta, sve dok ga nisam pokrenuo ... Moje misli i molitve idu njegovoj porodici, prijateljima i obožavateljima."

Birč je navikao raditi sa bendovima duži vremenski period. Producirao je svaki album Ajron Mejdena od " Killers " iz 1981. do " Fear of the Dark " iz 1992. godine , i režirao i / ili snimio gotovo desetak albuma za Deep Purple. Takođe je pomogao Blek Sabatu, Ronnie James Dio- j, Heaven and Hell and Mob Rules , osmislio pet ranih albuma Fleetvood Mac- a i producirao Rainbow prva tri studijska nastupa.

Birč je bio skroman u svojim tehničkim veštinama, pri čemu je veliki deo svog uspeha pridavao sposobnosti povezivanja i komunikacije sa umetnicima. „Ne smatram se super tehničarem, ono što radim meni je prilično jednostavno, ali činjenica da sam naviknut na bendove sa kojima radim pomaže mi da odmah znam šta žele, ili čak šta mogu postići, čak i ako sami to jasno ne shvate “, rekao je za Best . "Ili mi možda bendovi veruju u dužim vremenskim intervalima samo zato što me smatraju posebno dražesnim likom!"- rekao je Birč

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Theriver107)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.