Niški bend Eyot potpisao ugovor sa američkim izdavačem Ropeadope
Foto: Alban Low

jazz

Niški bend Eyot potpisao ugovor sa američkim izdavačem Ropeadope

Album “557799” snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine, kako kažu, u dva kultna muzička studija u Engleskoj - “Real World” Pitera Gebrijela i “Abbey Road”. Fascinantni omot za novi album napravio je umetnik iz Londona Alban Lou. Piše: A.S. / Južne vesti

Objavljeno: 23:32h

Sastav Eyot je zahvaljujući kvalitetnoj muzici i predanom radu došao do Nju Džersija i izdavačke kuće “Ropeadope” koja bi njihov najnoviji album “557799” trebalo da objavi 23. oktobra.

Album “557799” snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine, kako kažu, u dva kultna muzička studija u Engleskoj - “Real World” Pitera Gebrijela i “Abbey Road”. Fascinantni omot za novi album napravio je umetnik iz Londona Alban Lou.

- Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe - kaže Dejan Ilijić iz grupe Eyot.

Naglašava i da “Ropeadope” skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine će u konkurenciji biti i Eyot.

- SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu - poručuje Ilijić.

Ovaj niški bend prepoznatljiv je po svom karakterističnom zvuku između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta.

Povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti. Objavili su do sada četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta.

Posebno je zahtevan, interesantan i nesvakidašnji bio njihov koncert na Suvoj planini.

Bonus video:

espreso.co.rs/juznevesti.com


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.