Veterani uzvraćaju udarac: Bob Dilan i Nil Jang su danas objavili albume i oba su sjajni - preslušajte ih
Foto: Discogs

sveže

Veterani uzvraćaju udarac: Bob Dilan i Nil Jang su danas objavili albume i oba su sjajni - preslušajte ih

Možda nekome danas to izgleda kao nalet nostalgije prema velikim imenima iz prošlosti, ali nije tako. Dva velikana rock muzike počastvovali su nas jedan potpuno novim albumom, a drugi ranije neobjavljenim albumom iz svog najkreativnijeg perioda.

Objavljeno: 11:45h

Svetski muzički mediji sa oduševljenjem su prihvatili oba izdanja i ne štede reči hvale. O albumu ‘Rough And Rowdy Ways’ Boba Dilana britanski NME čak kaže u recenziji da je to možda poetski vrhunac njegove duge i plodne karijere. Očigledno, uprkos poodmaklim godinama, veliki pesnik još nije rekao svoju poslednju reč.

Plejlista sa celim albumom Rough and Rowdy Ways.

Nil Jang je konačno odlučio da objavi dugo čuvani album "Homegrown", snimljen tokom 1974 i 1975. Taj album je do sada ostao u fijoci jer ga je Jang smatrao suviše intimnim, pošto je u njemu izrazio svoja osećanja vezana za propalu vezu sa glumicom Keri Snodgres (Carrie Snodgress, 1945-2004), sa kojom je dobio prvog sina. Nil Jang naziva albuzm Homegrown "nedostajućom karikom između albuma Harvest, Comes a Time, Old Ways i Harvest Moon."

Plejlista sa celim albumom Homegrown

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.