KONCERTI NA ZIDIĆU DOMA OMLADINE BEOGRADA: SEZONA 2020.
Sv. pseta, Foto: Staša Bukumirović

najava koncerata

KONCERTI NA ZIDIĆU DOMA OMLADINE BEOGRADA: SEZONA 2020.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada.

Objavljeno: 15:32h

U osmoj sezoni, nastavljamo da svake subote, od 20. juna do kraja avgusta, na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20:00 i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika.

foto: Promo

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo blizu 200 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Osmu sezonu Koncerata na Zidiću otvaraju neki od naših najboljih rokenrol bendova nove generacije: sv. Pseta, 20. juna i Gazorpazorp, 27. juna.

Grupa sv. Pseta će se za ovu priliku nastupiti kao trio, ekskluzivno po prvi put na celovečernjem nastupu, uz potpuno novi program; Gazorpazorp spadaju u vrhunske talente o kojima se već neko vreme priča, a oba sastava su se našli na reprezentativnoj kompilaciji “Hali Gali”, koja je u decembru 2019. predstavila najkvalitetnije od sadašnjeg naraštaja beogradskog undergrounda.

Radujemo se neočekivanim uzbuđenjima i susretima na Zidiću!

sv. Pseta // Subota, 20. jun 2020. u 20:00 // Plato Milana Mladenovića

Bend sv. Pseta u svom nastajanju počinje kao duo, bubanj i gitara, počev od 2018. godine neumorno haraju binama i opčinjavaju vaše bubne opne svojim instrumentalnim milozvučjem. Iz želje za ekspanzijom kako svojih vidika, tako i svog zvuka, sastav početkom 2019. godine dobija i trećeg člana. Sada je to furija sačinjena od tri nekotrolisana psa koja svojom neurotičnošću prosto lome prostor oko sebe, uvlačeći neposredne učesnike u vrtlog burnih emocija – prvo te prime, pa te onda ispljunu, i tako u krug. Razrogačićeš oči usled nedoumice šta te je snašlo, dok oni dominiraju prostorom, nećeš ni osetiti kako su te spontatno uvukli u mantru neumornih ritmova, koji mame tvoje telo da se ukačiš u vrzino kolo, a onda kreće apstinetska kriza, preklinješ da se igra nastavi, a oni te beskopromisno ostavljaju u žudnji za novom vožnjom, no na vidiku ništa, sve do novog paklenog susreta.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.