Rođendan Vlade Divljana obeležili Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić klavirskim duetom
Foto: Promo

pomen

Rođendan Vlade Divljana obeležili Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić klavirskim duetom

Koncert pod nazivom 4 maljčika klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić bio je predviđen 10. maja na rođendan Vlade Divljana.

Objavljeno: 15:30h

Koncert je pomeren na jesen zbog pandemije koronavirusa, ali publika i pratioci ovih muzicara dobili su priliku da ipak obeleže ovaj datum. Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto ukršta sa muzikom Sergeja Prokofjeva, zajedničkog omiljenog kompozitora, u aranžmanu urađenom za dva klavira, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu. Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstveni način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače ih u koncertne prostore zadržavajući, pri tom, svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom. Spot je snimljen u Velikoj dvorani Kolarceve zadužbine, a autor je Dušan Stojančević.

Rođendan Vlade Divljana, obeležili su klavirskom numerom koja budi sećanja na Idola koji je ostavio neizbrisiv trag u našoj muzici i kombinuje se gotovo nemoguće u spotu koji predstavlja spoj kompozicija Sergeja Prokofijeva i jednog od najvećih hitova Vlade Divljana. Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić izveli su ovaj aranžman za dva klavira.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.