VODEĆI STRUČNJACI REGIONA NA PANELU TURIZAM NA RESPIRATORU: U okviru međunarodne konferencije EXIT strategy
Foto: Exit

exit

VODEĆI STRUČNJACI REGIONA NA PANELU TURIZAM NA RESPIRATORU: U okviru međunarodne konferencije EXIT strategy

U svetlu nadolazećih, veoma teških ekonomskih posledica, a koje postaju sve očiglednije kako pandemija korona virusa jenjava u brojnim zemljama sveta, EXIT pokreće međunarodnu onlajn konferenciju pod nazivom „EXIT strategy

Objavljeno: 13:19h

Konferencija će pod sloganom „Izlaz iz pandemije stvaramo zajedno”, trajati više nedelja tokom kojih će se u nekoliko panela okupiti neki od vodećih svetskih i regionalnih aktera iz oblasti turizma, kulture, manifestacija, medija i drugih sfera javnog života. Prvi u ovoj seriji razgovora biće regionalnog karaktera i nosi naziv "Turizam na respiratoru“.

Ova tribina biće održana na daljinu, a učesnici i publika će se okupiti 7. maja u 18 časova, u direktnom prenosu na fejsbuk stranici EXIT festivala.

Renata Pindžo
Renata Pindžofoto: Exit

Učesnici panela biće prof. dr Renata Pindžo pomoćnik ministra zadužen za turizam, pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Damir Davidović - Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Boris Žgomba - predsednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), vlasnik turističke kompanije Uniline i predsednik ECTAAe (Evropskog udruženja putničkih agencija i turoperatora), Žarko Radulović - predsednik crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela "Montenegro stars" i Dušan Kovačević - osnivač i direktor EXIT festivala.

Silvija Ilišković Balagović
Silvija Ilišković Balagovićfoto: Exit

Moderator panela je Silvija Ilišković Balagović, konsultant za hotelske i turističke investicije, Hotelis d.o.o.

foto: Exit

Oni će u razgovoru pokušati da odgovore zašto je turizam najugroženija privredna grana usled pandemijske krize, koje su mere neophodne kako bi se turistička industrija što pre oporavila u narednom periodu, te kako da turizam nakon krize zauzme mesto koje zaslužuje u društvu, kao možda i najvažnija privredna grana, koja ima potencijal da bude motor sveukupnog ekonomskog razvoja regiona.

Boris Žgomba
Boris Žgombafoto: Exit

EXIT, kao regionalni lider u oblasti manifestacionog turizma, organizuje neke od vodećih i višestruko nagrađivanih festivala u Evropi, na kojima se svake godine okupi gotovo pola miliona posetilaca iz preko 100 zemalja sveta.

Žarko Radulović
Žarko Radulovićfoto: Exit

„Deluje da kao nikada do sada nije bilo važnije imati otvoren i direktan razgovor između privatnog i javnog sektora, kako bi se u što skorijem roku otklonili ogromni negativni ekonomski efekti izazvani pandemijom, U slučaju potpunog urušavanja turizma, koji je izvestan ako se ne preduzmu hitne sistemske mere, došlo bi do nesagledivih posledica i gubitka posla za stotine hiljada radnika. Veliki broj svetskih zemalja već je pokrenuo niz mera za oporavak turizma i manifestacione privrede, a verujemo da će ovaj dijalog pomoći da zemlje regiona ne samo ne budu u zaostatku, već i da pokažu preduzimljivost i inovativnost nekada svojstvenu ovim prostorima, kako bi hrabrim rešenjima dali primer koje će druge zemlje pratiti“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala.

Dušan Kovačević
Dušan Kovačevićfoto: Exit

Konferencija „EXIT strategy“ će jednom nedeljno donositi novi panel koji će moći da se gleda uživo ili u snimku na sajtu exitfest.org i fejsbuk stranici EXIT festivala, a biće realizovana uz podršku brojnih vodećih stranih, regionalnih i domaćih medija.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.