Rekordno interesovanje za jubilej: Već sad popunjeno 97% hotela za dvadesetogodišnjicu EXIT festivala
Foto: Promo

EXIT 2.0

Rekordno interesovanje za jubilej: Već sad popunjeno 97% hotela za dvadesetogodišnjicu EXIT festivala

Za 20. rođendan EXIT festivala vlada nezapamćeno interesovanje širom sveta.

Objavljeno: 12:09h

Ovo potvrđuje i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja, hotelski smeštaj u Novom Sadu za vreme EXIT festivala dostigao čak 97% popunjenosti. To ne bi bilo tako čudno da se radi o junu mesecu, ali budući da je ova brojka dostignuta već u prvoj nedelji marta, može se govoriti o novom rekordu, posebno imajući u vidu povećanje hotelskih kapaciteta u Novom Sadu protekle dve godine. U porastu je i privatni smeštaj koji je tradicionalno i najmasovniji za vreme Exita, pa gosti iz zemlje i sveta još uvek mogu da odaberu neki od brojnih smeštajnih kapaciteta ovog tipa, iako neki Novosađani svedoče da su svoje stanove izdali već - u decembru.

foto: Promo

“Stan izdajemo samo za vreme Exita, a ono što nas je iznenadilo jeste to da smo ga ove godine izdali veoma brzo. Oglasili smo ga u decembru prošle godine i izdat je u roku od samo dva dana”, navodi Marijana Stošić, modna frizerka iz Novog Sada i dodaje: “Naši gosti su u 90% slučajeva stranci i do sad nam se nikada nije desilo da imamo bilo kakav problem, naprotiv. Stan smo uvek zaticali urednim i čistim, a naši utisci su više nego pozitivni, i u stanu, a i na tvrđavi”.

Hotelijeri su takođe zadovoljni potražnjom smeštaja za vreme Exita, dok neki od njih svedoče da su u datumima održavanja EXIT festivala svi kapaciteti već skoro popunjeni. “Za vreme Exita smo uvek rasprodati, ali ove godine ćemo to biti ranije nego ikad”, kaže Zorica Lukić iz jednog hotela na Petrovaradinskoj tvrđavi i dodaje: “Ove godine je veća potražnja nego inače, imamo jako puno rezervacija i dobijamo dosta upita za EXIT festival tako da je sve već prilično popunjeno“.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku čitave prošle godine, najveći broj prijavljenih noćenja ostvaren je u julu mesecu. Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada tvrdi da EXIT predstavlja vrhunac turističke sezone i da se najveći broj noćenja ostvari upravo za vreme EXIT festivala. “Prema poslednjim anketama rađenim na teritoriji Novog Sada, veći je broj turista koji odsedaju u privatnom smeštaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, već su za sada rezervisani i uveliko plaćeni brojni smeštajni kapaciteti za vreme ovogodišnjeg EXIT festivala. Prema pomenutoj anketi, mi imamo registrovan duži boravak turista u Novom Sadu koji dolaze ranije i odlaze nekoliko dana posle festivala. EXIT je njihov primarni razlog dolaska, ali onda koriste priliku da istražuju Novi Sad i okolinu. Za nas je to vrlo važno jer se oni duže zadržavaju, samim tim bolje upoznaju ponudu, i nadamo se, vraćaju ponovo“.

I sam EXIT festival svojim posetiocima, ali i sugrađanima pomaže već dugi niz godina i putem sopstvene turističke agencije na sajtu EXITtrip.org nudi brojne opcije smeštaja u Novom Sadu, od kampa, preko hotela, hostela, do privatnih soba, a na raspolaganju su i paketi koji obuhvataju smeštaj i prevoz. Ovogodišnji EXIT će se održati od 9. do 12. jula, a među prvim objavljenim zvezdama su David Guetta, Tyga, DJ Snake, Metronomy, Sheck Wes, James Arthur, Fatboy Slim, Sepultura, Marky Ramone i brojni drugi.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.