Public Enemy nastupaju na predizbornom skupu Bernija Sandersa u Los Anđelesu, nazvanom "Fight The Power"
Foto: Printscreen

stav

Public Enemy nastupaju na predizbornom skupu Bernija Sandersa u Los Anđelesu, nazvanom "Fight The Power"

Lista muzičara koji podržavaju kandidaturu Bernija Sandersa nastavlja da raste. Čini se da Berni Sanders reprizira bar deo euforije koja je pratila prvu izbornu kampanju Baraka Obame, ali Tramp ipak ubedljivo vodi u ispitivanjima javnog mnjenja

Objavljeno: 11:27h

Berni Sanders dodao je još jedno veliko muzičko ime listi muzičara koji ga podržavaju: Public Enemy. Rep ikone su zakazale nastup na predizbornom skupu Bernija Sandersa u Los Anđelesu ove nedelje.

Uključenje Public Enemy-ja u političku kampanju nije preveliko iznenađenje jer su ovi Njujorkeri odavno imali elemente politike i društvene kritike u svojoj muzici. Udruživši se sa Sandersom, Public Enemy postavili su cilj da budu glasogovornici marginalizovanih zajednica.

Plakat za događaj zakazan ovog vikenda prikazuje trijumfalnu siluetu Sandersa ispod slogana “FIGHT THE POWER” ("Bori se protiv sile"/ može se prevesti i kao "Bori se protiv vlasti" - naslov najvećeg hita grupe Public Enemy).

foto: Printscreen

Ta pesma bila je himna bezbrojnih protesta protiv vlasti širom SAD i sveta, uključujući i studentski protest protiv režima Slobodana Miloševića 1992, a razlog zašto je upravo Berni Sanders od svih predsedničkih kandidata uzeo naslov ove generacijske pesme za svoj slogan je to što je on do sada bio smatran za autsajdera i za "narodnog čoveka", koji se bori za prava siromašnih. Na prethodnim izborima Berni Sanders nije dobio podršku svoje Demokratske stranke za predsedničku kandidaturu, izgubivši prilično tesno od Hilari Klinton.

Trenutno ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da Tramp vodi sa 7% prednosti u odnosu na Sandersa - 50% glasača podržalo bi Trampa, a za Sandersa bi glasalo 43%.

Sanders oko sebe okuplja sve veći broj muzičkih zvezda, dok Tramp u svojoj kampanji koristi pesme Nila Janga "Rockin' in the Free World" bez dozvole autora i "We Will Rock You" grupe Queen, koja je u međuvremenu povukla svoju dozvolu za korišćenje ove pesme u Trampovoj kampanji, koju je dala za prethodnu kampanju 2016.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.