Pixies odabrali The Slow Show za predgrupu na Tašu
Foto: Promo

najava koncerta

Pixies odabrali The Slow Show za predgrupu na Tašu

Legendarni Pixies izabrali su alternativce The Slow Show iz Mančestera za svoju predgrupu na koncertu 1. septembra (20:30) na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu.

Objavljeno: 14:34h

Ulaznice za koncert Pixies na Tašu trenutno koštaju samo 2.500 dinara za tribine i parter, odnosno 3.000 dinara za fan pit. Od 1. marta parter i tribine koštaće 2.800 dinara, a fan pit 3.500 dinara, preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

Beogradski koncert Pixies biće sjajna prilika za publiku iz Srbije da se uživo prvi put susretne sa The Slow Show, bendom prepoznatljivim po minimalističkim, ali epskim pesmama, omotanim u atmosferične zvučne pejzaže, što se može osetiti u "Bloodline", "Dresden" ili "Ordinary Lives".

Spajajući eksperimentalnu lepotu Talk Talk, sposobnost da se uokvire priče kao Nick Cave And The Bad Seeds, i Blue Nile odlučnost da ne bude potrošen nijedan suvišan ton, The Slow Show su stvorili nešto novo, samo njihovo, što se čuje na albumima "White Water" (2015), "Dream Darling" (2016) i "Lust And Learn" (2019).

"Ranije sam govorio koliko su nastupi katarzični za nas. Sada smo svesniji koliko su katarzični i za našu publiku. Obično nas ne pitaju o našim pesmama, već nam govore kakvo značenje imaju u njihovim životima... Kad kažu kakav na njih efekat imaju naše pesme, to nas tako snažno drmne", kaže frontmen Rob Gudvin (Goodwin).

Alternativni bend iz Bostona Pixies svetsku pažnju privukao je inventivnim, strukturno i dinamički neuobičajenim, i izuzetno uzbudljivim pesmama poput "Caribou", "Gigantic", "Where Is My Mind", "Debaser", "Here Comes Your Man" i "Monkey Gone To Heaven", zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma - (mini) "Come On Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991).

Povratnički albumi "Indy Cindy" (2014), "Head Carrier" (2016) i konačno "Beneath the Eyrie" (2019) očuvali su gnevnost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, kao i prepoznatljiv autorski rukopis frontmena Blek Frensisa (Black Frances), o čemu svedoče singlovi "Catfish Cate", "On Graveyard Hill" i "Lone Rider".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.