Leonard Cohen "Thanks For The Dance" - dragulj otrgnut od smrti (kratki dokumentarni film)
Foto: Printscreen

sveže

Leonard Cohen "Thanks For The Dance" - dragulj otrgnut od smrti (kratki dokumentarni film)

Sajt La Blogotheque objavio je kratki dokumentarni film The Story of Thanks For The Dance, o nastanku poslednjeg albuma Leonarda Cohena

Objavljeno: 12:45h

Thanks for the Dance je petnaesti i poslednji studijski album Leonarda Cohena, objavljen 22. novembra 2019. Leonard Cohen preminuo je u novembru 2016, ali je svom sinu Adamu Cohenu ostavio zaveštanje da objavi još jedan njegov album. 

foto: Printscreen

Pesme na ovom albumu nastale su od skica koje su preostale sa snimanja prethodnog albuma You Want It Darker, koje je Adam Cohen dovršio nakon očeve smrti. Što se tiče pesama, mlađi Cohen je primetio: "Da smo imali malo više vremena, i da je moj otac bio u malo boljoj snazi, uradili bismo to zajedno. Razgovarali smo o tome koje instrumente bi on voleo da ima na snimcima i kakvo osećanje je želeo da završeno delo prizove — nažalost, morao sam da ih završim bez njega."

Neveliki spisak saradnika koje je Adam Cohen pozvao čine Daniel Lanois, Beck, Jennifer Warnes, Damien Rice and Leslie Feist.

Suštinski, album Thenks For The Dance predstavlja nastavak Cohenovog prethodnog albuma You Want It Darker (2016), a vokalne deonice snimljene su tokom sešna za prethodni album, dok su instrumentalne deonice snimljene naknadno. Adam Cohen insistira na tome da album "Thanks For The Dance" ne treba nipošto shvatiti kao "odbačene pesme ili B strane".

Sajt La Blogotheque objavio je prelepi dokumentarac o snimanju albuma Thanks For The Dance.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media