Konkurs na temu Podeli svoje kulturno blago - za stanovnike podunavskih zemalja
Foto: Printscreen

konkurs

Konkurs na temu Podeli svoje kulturno blago - za stanovnike podunavskih zemalja

Dunavski umreživači/ Danube Networkers, obrazovna mreža koja okuplja više od 100 organizacija civilnog društva iz oblasti obrazovanja, kulture, socijalne zaštite i životne sredine u 12 podunavskih zemalja, u okviru projekta CODANEC – „Povezivanje dunavskih komšija kulturom“, raspisala je nagradni konkurs na temu „Podeli svoje kulturno blago“.

Objavljeno: 14:52h

Organizatori projekta pozivaju pojedince i grupe da daju lični doprinos budućoj digitalnoj neformalnoj riznici nematerijalne kulturne baštine dunavskog regiona, slanjem fotografije, ili video zapisa sa pričom o jednoj od dragocenosti iz kulturnog nasleđa: pesmi, igri, običaju, rukotvorini… koja za učesnike, i u savremenim okolnostima života, ima posebno važan značaj.

Sve informacije sa prijavom, načinom slanja priloga i adresom za slanje, mogu se preuzeti sa sajta http://codanec.eu/call-for-participation/.

Organizatori poručuju da učešćem u projektu pojedinci mogu neposredno doprineti da se pojedini zanati, običaji, tradicionalni kulinarski recepti, jezici i dijalekti u izumiranju, kao i žanrovi tradicionalnog stvaralaštva sačuvaju od zaborava, s obzirom na to da je u planu da se rezultati ovog konkursa i projekta prezentuju u evropskim institucijama oficijelno zaduženim za zaštitu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Konkurs traje do 15. juna 2020.

Po tri najuspešnije fotografije, priče i video zapisa biće nagrađeni novčanim nagradama, a odabrani uspešni prilozi biće predstavljeni na izložbi tokom leta 2020. u nemačkom gradu Ulmu. U zavisnosti od razvoja situacije sa virusom kovid 19, izložba će biti predstavljena i u drugim dunavskim gradovima.

Svi poslati prilozi naći će se u već oformljenoj galeriji projekta, osmišljenoj kao platforma slobodnog pristupa, namenjena edukaciji i razmeni znanja, na adresi http://codanec.eu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.