SRPSKA POEZIJA IMA BUDUĆNOST: Svi mi i REJMOND KARVER - čitanje andergraund poezije u prepunom klubu Knap
Foto: Knap

poezija

SRPSKA POEZIJA IMA BUDUĆNOST: Svi mi i REJMOND KARVER - čitanje andergraund poezije u prepunom klubu Knap

Sinoćnji događaj u beogradskom klubu Knap vraća nadu u budućnost srpske kulture. Prepuni klub veoma mlade publike koja je došla da čuje svoje pesnike i da ih podrži jasno govori u prilog tome da srpska književna scena ima i sadašnjost i budućnost, i da je Beograd evropska prestonica žive poezije. Proverite to već sledećeg prvog četvrtka u mesecu, kada će se ovaj događaj ponovo desiti sa novim sadržajima i učesnicima.

Objavljeno: 18:03h

Sinoć su u prepunom klubu Knap svoju poeziju publici predstavili Milica Špadijer, Kristina Milosavljević, Katarina Pantović, Ana Marić, Miloš Živković, Radmila Petrović, Bogdan Milanović, Kiza Radović, Vladimir Krakov i Nikola Đurica. Nakon sopstvene, svi učesnici predstavili su i poeziju Rejmonda Karvera tako što je svako od njih pročitao po jednu pesmu velikog američkog pesnika.

U muzičkom delu večeri nastupili su gitarista i pevač grupe Presing, Vladimir Krakov i Kiza Radović, koji su odsvirali stare i nove pesme svog benda.

Pobednica večeri prema glasovima publike bila je mlada pesnikinja Radmila Petrović (1998).

Ovo pesničko veće postaće redovno i ponavljaće se svakog prvog četvrtka u mesecu sa novim sadržajima i novim učesnicima.

Organizatori su dve izdavačke kuće specijalizovane za domaću poeziju: PPM Enlava i Knjigabajt.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.