ESPRESO vam poklanja knjigu 64 DANA - DNEVNIK SAMOUBICE
Roman Slavice Erdeljanović Crk, Foto: Promo

darujemo čitaocima

ESPRESO vam poklanja knjigu 64 DANA - DNEVNIK SAMOUBICE

Roman namenjen je svim ljubiteljima savremene proze.

Objavljeno: 16:02h

Prvih petoro čitalaca** koji ostave komentar na ovom Facebook postu i jave nam se u inbox facebook stranice Espreso Kultura, uz puno ime i prezime dobiće po jedan primerak ove knjige!

Zar se svako od nas nije bezbroj puta zamislio nad sopstvenim životom i zapitao kako da nastavi dalje i kuda? Roman 64 dana: Dnevnik samoubice namenjen je svim ljubiteljima savremene proze. Ukoliko tragate za istinom, ovaj roman će vas sigurno navesti na preispitivanje.

Glavni junak nema ni zdravstvenih ni materijalnih problema, nije doživeo tragičan gubitak, ne beži ni pred kim... jedino uzmiče pred sobom i sopstvenom nesavršenošću, svestan svega što je propustio u životu. Neprestano analizira stvarnost, pokušavajući da pronađe u prošlosti i sadašnjosti bar jednu iskru koja će osvetliti njegovu budućnost. Nije slučajno što glavni junak nema ime – on je umnožio sebe tako što je izlio svoj unutarnji svet, otkrivajući njegove tonove i nijanse, pa ih svako od nas vrlo lako može prepoznati u sebi. Alber Kami je zapisao da je čovek jedino biće koje odbija da bude ono što jeste, a naš junak kaže da svaki čovek koji drži do sebe ima masku za svaku priliku.

Autorka romana 64 dana: Dnevnik samoubice Slavica Erdeljanović Curk rođena je u Nišu.Diplomirala je na Slikarskom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a nekoliko godina kasnije na istom fakultetu i magistrirala. Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu. Do sada je imala 33 samostalne izložbe i više od 250 grupnih. Dobitnik je brojnih nagrada za likovno stvaralaštvo u zemlji i inostranstvu. Piše i objavljuje likovne prikaze i eseje, a mnogi su prevedni na više jezika. Za roman Rukavica dobila je Drugu nagradu Zlatna sova,kao i glavnu nagradu za kratku priču časopisa AKT u Valjevu. Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke.

** u konkurenciji su samo čitaoci koji nisu bili dobitnici karata za film "Reži" u našoj prethodnoj podeli na facebook strani Espreso Kultura.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.