TRI NOVA BOOKA NASLOVA KOJI ĆE PODIĆI BUKU: Elene Ferante, Paolo Sorentino i Miljenko Jergović. Treba li vam još neka preporuka?
Foto: Printscreen

noviteti su u knjižarama

TRI NOVA BOOKA NASLOVA KOJI ĆE PODIĆI BUKU: Elene Ferante, Paolo Sorentino i Miljenko Jergović. Treba li vam još neka preporuka?

Izdavačka kuća Booka ovog meseca je objavila tri nova izdanja koji pretenduju da postanu veliki hitovi
Objavljeno: 12:08h

Booka je objavila tri naslova, koja če sudeći po kritikama, biti veliki prolećni hiitovi.

Autor prvog naslova je žena koju je Time 2016. godine uvrstio među 100 najuticajnijih osoba na svetu.

ZABRANJENO PUŠENJE: Prošle nedelje oduševili publiku u Neumu (VIDEO)

Radi se o Eleni Ferante, poznatoj napuljskoj spisateljici, koju brojni književni kritičari smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem. Ono što je nepoznato jeste da li iza imena Elena Ferante stoji jedna osoba, spisateljica, pisac ili je reč o grupi autora. Sve što se zna o njoj su samo pretpostavke izvučene iz njenog dela, tako da je autorkina privatnost veoma tajnovita, jer ona odbija da daje intervjue novinarima smatrajući da bi medijsko eksponiranje uticalo na njen rad i navelo je da se ponaša onako kako čitaoci od nje očekuju.

Kako se ono kaže, zapalio Sava Centar? E pa, Vlatko Stefanovski je zaista to uradio! (VIDEO)

Njena knjiga "Priča o novom prezimenu" je druga knjiga nakon veoma hvaljene i čitane knjige "Napuljske priče".

Elena i Lila sada su u svojim ranim dvadesetim. Lila ostaje zatočena životom udate žene, a Elena nastavlja svoj put školovanja i samootkrivanja. Dve mlade žene i dalje neguju složenu uzajamnu vezu koja ih povremeno čini vrlo bliskim, a povremeno ih sasvim udaljava jednu od druge. Svaka se koleba između bolnog neobaziranja i najdublje ljubavi prema onoj drugoj. S tim komplikovanim i neverovatno podrobno opisanim prijateljstvom u središtu svog emotivnog života, dve devojke stasavaju u žene neminovno plaćajući okrutnu cenu tog sazrevanja.

foto: Printscreen
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.