Tematska izložba "Kutija" u Maloj galeriji ULUPUDS
Marija Đokić - Narukvica, Foto: Printscreen

ART Scena

Tematska izložba "Kutija" u Maloj galeriji ULUPUDS

Desetoro umetnika različitih generacija i različitih estetika dobili su zadatak da stvore unikatnu kutiju

Objavljeno: 18:55h

Mala galerija ULUPUDS-a predstavlja od 10. marta izložbu “Kutija” sa radovima umetnika različitih generacija i autorskih rukopisa.

Povod za organizovanje prodajne izložbe takvih eksponata bila je želja kustoskinja Zorice Đermanov i Maje Škaljac Stanošević da aktiviraju umetnike da razmišljaju na temu : kakva sve može biti unikatna kutija, kako spakovati novogodišnji, božićni ili rođendanski poklon u jednu ručno rađenu kutiju, da li kutija može biti instalacija, a da istovremeno nije utilitarna, može li biti dekorativni predmet i ukrašavati nečiji dom ili poslovni prostor...

Prema navodima kustoskinja, odjek na koji je naišla ta tema kod umetnika je sve pozitivno i prijatno iznenadio - od “svežih, kreativnih ideja srednjoškolaca iz Tehnoarta, preko interesantnih radova studenata sa fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti do umetničkih remek dela naših eminentnih umetnika”.

Snežana B. Stefanović
Snežana B. Stefanovićfoto: Printscreen

Reč je o radovima različitih formata (od minijature do većih dimenzija), raznorodnih materijala (keramika, drvo, karton, plastika, koža, tekstil, metal...) i tehnike izrade.

Izložba “Kutija” u Maloj galeriji ULUPUDS-a biće otvorena do 20. marta.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.