ZBOG NJE JE PLAKALA CELA SRBIJA: Evo gde je i šta radi "DARA IZ JASENOVCA"
Biljana Čekić u filmu "Dara iz Jasenovca", Foto: Printskrin: RTS

mlada nada

ZBOG NJE JE PLAKALA CELA SRBIJA: Evo gde je i šta radi "DARA IZ JASENOVCA"

U nastavku školovanja, Biljana Čekić planira da upiše glumu

Objavljeno:

Mlada glumica Biljana Čekić (13) oduševila je čitav region ulogom male Dare u filmu "Dara iz Jasenovca", koji je publika imala priliku da vidi u februaru 2021. Biljana je nedeljama bila glavna tema svih medija, a nakon toga se povukla iz javnosti.

Biljana živi u selu Sreflije, kod Kozarske Dubice, a preko noći njeno ime zapamtio čitav Balkan. Pohvale za ulogu Dare su se svakodnevno nizale, a talentovana mlada glumica dobila je niz nagrada i priznanja, među kojima su i "Povelja Srbski đak", kao i nagrada Grada mladima.

1 / 4 Foto: Prinktcreen/youtube

Manastir Hilandar dodelio joj je stipendiju, uz nadu da će joj stipendija pomoći da se uspešno školuje i "da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas susreću ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice".

U mesecima koji su usledili nakon televizijske premijere filma, Biljana je ispunila svoju veliku želju - prvi put je bila na letovanju na moru. Ona je posetila Budvu, gde se, između ostalog, srela sa trojkama Lukom, Simonom i Jakovom, koji su u filmu glumili lik njenog brata Buda.

Biljana je tokom boravka u Crnoj Gori posetila i manastir Ostrog. Nakon letnje sezone, Biljanin život nastavio se uobičajenim tokom.

Ustaje pre šest, kada odlazi u školu, a čim se završe časovi, dolazi kući gde posle završenog domaćeg pomaže porodici oko održavanja imanja.

Ne predstavlja joj problem da vodi računa oko male farme, hrani stoku i da pomaže na njivi, a kada joj vreme dozvoljava voli da se igra sa mlađim bratom i starijom sestrom.

U nastavku školovanja, Biljana Čekić planira da upiše glumu, piše Blic.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.